nasa

Normaliziran tlak zraka na ISS-u, vjeruju da ih je pogodio meteorit

Foto: Getty Images
Normaliziran tlak zraka na ISS-u, vjeruju da ih je pogodio meteorit
31.08.2018.
u 12:57
- Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade
Pogledaj originalni članak

Tlak zraka na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) posve je normaliziran, objavila je u petak ruska svemirska agencija nakon incidenta koji je najvjerojatnije uzrokovao udar meteorita.

Atmosferski tlak je u "predviđenim parametrima", objavio je Roscosmos u priopćenju. "Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade".

Vjeruje se da je malenu pukotinu na ruskom dijelu ISS-a uzrokovao "mikro meteorit", rekao je direktor Roscosmosa Dmitrij Rogozin.

Rupu iz koje je curio kisik zatvorio je kozmonaut Sergej Prokopyev, dodala je NASA.

Kako bi kompenzirali pad tlaka, kontrolori misije u Moskvi povećali su atmosferu ISS-a koristeći kisik s teretnog svemirskog broda koji je bio pristao na ISS, kažu u NASA-i.

>> Pogledajte i video - Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
midea
13:07 03.09.2018.

totalna laž, smijurija i koju su sliku rupe objavli , slika je u stvari sa albumu jedne rock grupe iz 2014 . shvatite da nikakva posada ne leti iznad naših glava , a još manje oko naše kugle . Kugla ne postoji , zemlja je ravna , nema zakrivljenja , nema satelita , nema ISSa osim u Holiwudu! tko god misli da može dokazati zakrivljenje , rotaciju zemlje i da je ista kugla može danas i dobro zaraditi , nude se nagrade od 10,000 dolara .