JEDNOG DANA SIGURNO

Zajec: Prerano je za regionalnu ligu

Foto: Mišo Lišanin
Zajec: Prerano je za regionalnu ligu
25.02.2010.
u 12:11
Dinamova legenda Velimir Zajec u intervjuu za srbijanski Blic iznio je mišljenje da će se jednoga dana sigurno održavati regionalna liga i u nogometu, ali ne ubrzo.
Pogledaj originalni članak

- Mislim da je u ovome trenutku još uvijek prerano za regionalnu ligu u nogometu. Ratne rane iz devedesetih godina još uvijek nisu zacijelile. Osim toga, svjedoci smo da u ostalim sportovima regionalne lige i nisu baš tako jako popularne. Iako, s druge strane, klubovi bi sigurno profitirali iz veće lige i kvalitetnijeg natjecanja, što bi podiglo razinu kvalitete i u domaćim natjecanjima. Ideja je zanimljiva, ali sport se u toj priči mora odvojiti od politike. Jednoga dana će se sigurno igrati liga koja će nalikovati na prvenstvo bivše Jugoslavije, ali mislim da taj dan neće doći tako brzo – smatra Zajec.

* Vi ste svoju karijeru izgradili u Dinamu, iako vas je u jednom trenutku tražila i Crvena Zvezda?

- Uvijek mi je bilo teško napustiti Dinamo jer je to bio moj klub. Stoga sam radije odlučio pričekati pristojnu ponudu iz inozemstva. Kasnije sam prešao u Panathinaikos i mislim da nisam pogriješio.

* Tijekom sezone 2004/05, kada ste bili u Portsmouthu, htjeli ste dovesti Nemanju Vidića, koji se 2006. godine skrasio u Manchester Unitedu. Budući da ste i vi bili srednji branič, posebno nam je zanimljivo što mislite o njemu?

- Nemanja je moderni branič. Besprijekoran je u defenzivnim zadacima, a odličan je i u napadačkim akcijama iz prekida. Igra u velikom klubu i već je izgradio karijeru. Zlata vrijedan igrač.

* Kako procjenjujete šanse Srbije na Svjetskom prvenstvu?

- Izbornik Radomir Antić, s kojim sam se susreo prošle sezone na finalu Lige prvaka u Rimu, obavlja veliki posao sa Srbijom. Prepoznao je mentalitet u kojem radi i uspio obuzdati neke igrače. Pod njegovim vodstvom je Srbija postala respektabilna reprezentacija. U skupini bi vam Njemačka mogla nauditi, dok s Ganom i Australijom ne biste trebali imati previše nevolja.

* Hrvatska nije uspjela u kvalifikacijama?

- Hrvatska je izgradila ime i reputaciju, bila je treća na svijetu 1998. u Francuskoj. Tijekom ovih kvalifikacija nismo imali sreće s ozljedama ključnih igrača kao što su Modrić ili Eduardo. No, čini mi se i da je momčad precijenila svoje mogućnosti. U nekim utakmicama nismo bili dovoljno usredotočeni. Kvalifikacije za Euro 2012. bit će prilika za popravak dojma.

* Kako gledate na imenovanje Zlatka Kranjčara za izbornika crnogorske reprezentacije?

- Kranjčar je kvalitetan trener, ne vidim razloga zašto treneri ne bi prekoračili granice ako mogu pomoći? Srbija i Slovenija zastupat će našu regiju na Svjetskom prvenstvu, a kada bi se na našim prostorima malo više ulagalo, rezultati bi bili još bolji – zaključio je Zajec.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MI
Miro
12:39 25.02.2010.

Ako želite naštetiti izvrsnom hrvatskom sportu u nogometu, ako želite nacionlni sport na internacionalnoj razini umanjiti, periferiranjem verćine klubova, i, na koncu, ako želite širiti mržnju na sportski poljima radi materijalnih probitaka menadhžera, tada je razumljivo zašto netko zagovara Regionalnu ligu. Hrvatskio sport se je, nakon oslobođenja, tek počeo pravilno razvijati, tko ga sada želi zaustaviti i svesti na Regije. Sramota i lakrdija!

Avatar vh1
vh1
12:44 25.02.2010.

Gospodine Zajec. Drugi sportovi imaju regionalnu ligu. Zašto mislite da je za nogomet prerano??? Niste nam to obrazložili.

VE
velja
14:08 25.02.2010.

Nerazumem zasto ovoliko vredjanja i pljuvanja a ocete u evropu,ja imam 17 prijatelja iz Zagreba i 8 iz Dalmacije,svi su uzivali kad u bili u Beogradu kod mene u gotima i niko nije ni pomilio da ih uvredi na bilo koji nacin,a ja takodje imam prijatne upomene iz Zagreba!!!