SEHA liga

Zagrebaši pobijedili Nexe i drugu sezonu u nizu izborili finale

Foto: Jozo Čabraja/SEHA Gazprom League
PPD Zagreb - Nexe
Foto: Jozo Čabraja/SEHA Gazprom League
PPD Zagreb - Nexe
Foto: Jozo Čabraja/SEHA Gazprom League
PPD Zagreb - Nexe
02.04.2019.
u 20:40
Zagrebaši su se autoritativno postavili u hrvatskom derbiju u prvom polufinalnom dvoboju SEHA Gazprom lige
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba i drugu sezonu zaredom igrat će u finalu SEHA Gazprom League. Nakon pobjede nad drugim hrvatskim predstavnikom Nexeom (28:23) igrat će u srijedu (19 sati) finale protiv Vardara koji je bio bolji od Brest Meškova (25:23).

Bit će to repriza lanjskog finala iz Skoplja kad naš prvak nije bio daleko od iznenađenja, a nedavno su crveno-crni nanijeli PPD Zagrebu bolno uvjerljiv poraz u osmini finala Lige prvaka.

>> Pogledajte što je rekao vratar PPD Zagreba Radivoje Ristanović

- Mi smo tada izgledali kao da smo pali s Marsa, a njima je baš sve išlo. Moramo pokazati karakter - rekao je u najavi sutrašnjeg dvoboja vratar našeg predstavnika Radivoje Ristanović.

Zagrebaši su se autoritativno postavili u hrvatskom derbiju u prvom polufinalnom dvoboju SEHA Gazprom lige. Zapravo je obračun u dalekom Brestu bio prvi veliki sudar dva najjača hrvatska kluba ove sezone, a bit će ih još jer će se bitke voditi i u prvenstvu i Kupu.

Naoko je bilo izjednačeno, ali hrvatski prvak uglavnom je vješto koristio nešto veći broj pogrešaka izazivača, a dojam je da je razliku od četiri gola razlike na poluvremenu donijela odlična dionica Slovenca Aleksa Vlaha koji bi sljedeće sezone mogao imati i značajniju ulogu u sastavu PPD Zagreba. Po talentu mu ona svakako pripada.

Našičani su igrali bolje nego u posljednjim europskim utakmicama kad su bili u očitom padu forme, imali su nekoliko jako dobrih kombinacija u napadu, ali nedovoljno za pobjedu nad favoritom dvoboja, za što bi se ipak morao dogoditi ili izrazito loš dan zagrebaša ili barem jedan posebno nadahnuti pojedinac u Horvatovoj momčadi. Kako nije bilo ni jednog ni drugog, PPD Zagreb otišao je u finale lige koju je osvojio samo jednom, u Skoplju 2013. godine.

Momčad Branka Tamšea nakon vodstva 16:11 u 33. minuti ponudila je čak s nekoliko izgubljenih lopta u nizu priliku suparniku za veliki povratak, no čistu kontru Jelinića za -1 odlično je zaustavio Ristanović.

Zanimljivo, kao i lani pod vodstvom Saračevića protiv Celja, opet je odlično igrao najiskusniji u vanjskoj liniji zagrebaša Bičanić, dok je Vlah preuzeo rolu Domagoja Pavlovića. Kod Našičana je pozitivno što se nisu predavali do kraja, a kod zagrebaša suverena kontrola utakmice.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb -Skjern
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
PPD Zagreb Nantes
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb -Skjern
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb -Skjern
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb -Skjern
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb -Skjern

PPD Zagreb – Nexe 28:23 (15:11)
BREST – Dvorana Viktoria. Gledatelja 1000. Suci: Nikolić i Stojković (Srbija)
PPD ZAGREB: Ristanović 10 obrana, Kastelic; Mrakovčić 1, Božić-Pavletić 2, Kontrec, Burić 2, Sršen 2, Horvat 5 (3), Potočnik, Jotić, Mandić 3, Hrstić, Bičanić 7, Karvacki, Vlah 6, Vekić. Trener Branko Tamše
NEXE: Car 6 obrana, Lelić (1); Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman, Buvinić 7 (6), Jelinić 1, Vida 4, Lonča, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi. Trener Hrvoje Horvat
SEDMERCI: PPD Zagreb 2 (2), Nexe 7 (6)
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute, Nexe 6 minuta

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SE
sesvečan7
18:46 02.04.2019.

.....oni još samo njih mou pobijediti,neda obac da nexe dobije.....