BURNO NA SKUPŠTINI HOO-a

Antun Vrdoljak Zoranu Primorcu: Bio si na sedam Igara, a osvojio si pola medalje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Antun Vrdoljak Zoranu Primorcu: Bio si na sedam Igara, a osvojio si pola medalje
26.11.2013.
u 20:44
- Strašno je loše da se nakon 10 godina mira politika očito želi ubaciti u naš prostor. Volio bih da svi vi, a naročito članovi Kluba olimpijaca, počnu misliti svojom glavom
Pogledaj originalni članak

Po prvi puta otkako je Zlatko Mateša predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora jedna se njegova Skupština raskolila. Na one koji ga slijepo prate i one (uglavnom članove Hrvatskog kluba olimpijaca) koji propituju odluke vodstva HOO-a.

I pored tako bremenite situacije oko investiranja u Sportsku televiziju, za riječ su se javila samo trojica predstavnika Kluba olimpijaca (Boraska, Barać i Primorac), novi predsjednik Komisije sportaša Josip Pavić te član Nadzornog odbora Tomislav Paškvalin. Dakle, sve odreda članovi Kluba olimpijaca koji su izrazili zabrinutost oko finaciranja Sportske televizije te funkcioniranja Hrvatske olimpijske akademije čiji će ravnatelj Milan Kolman u prisilnu mirovinu. No, ta njihova znatiželja nije dobro sjela nekima koji su zadovoljni kako Mateša vodi organizaciju pa je svog predsjednika zaštiti htio i dopredsjednik Luciano Sušanj:

- Strašno je loše da se nakon 10 godina mira politika očito želi ubaciti u naš prostor. Volio bih da svi vi, a naročito članovi Kluba olimpijaca, počnu misliti svojom glavom, a ne tuđom.

Ta je izjava dobila pljesak koji nije zasmetao Samira Baraća da kaže:

- Molim vas da izbjegavate politikanstvo u svom govoru jer iza mojeg stava politika ne stoji.

Tada se javio dizački izbornik Boško Čavka i zatražio da se Sušanj olimpijcima ispriča, a isto je učinio i dopredsjednik Zoran Primorac. No, tada se u priču uključio počasni član MOO-a Antun Vrdoljak.

- Molim vas da zatomite svoje osobne ambicije koje sežu do te mjere da ruše HOO.

Po silasku s govornice Primorac je nešto pokušao reći Vrdoljaku no ovaj mu je odbrusio:

- Što ti meni imaš govoriti, pa ti si na sedam Olimpijskih igara osvojio pola medalje.

Primorac je potom kazao Vrdoljaku da je njega u sport donijela politika, a ovaj njemu da želi ući u politiku. Slika raskola koji će, slutimo, na sljedećoj sjednici Skupštine (18. prosinca) biti još veći.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

LE
leonardoleonardo
22:36 26.11.2013.

Ako je i osvojio pola medalje, to je još uvijek pola više nego Vrdoljak... Što uopće svi ti političari rade u Olimpijskom odboru, tu je mjesto sportašima, a ne političarima koji su tu došli samo zbog vlastite koristi...

CR
CrazyCat
22:05 26.11.2013.

Sjećam se kad su bile olimpijske igre u Londonu, Vrdoljak je bio na htv-u u nekom intervjuu. Ne sjećam se da sam u životu vidio veću dozu patetike i samodopadnosti. Tip je počeo plakati na spomen kako je on pričao sa Samaranchom itd.. A što se tiče te sportske televizije, tih 200 milja će se platiti iz nšeg džepa. A program te televizije 75% su reklame za tave i preparate za mršavljenje. Tak da ako će Vrdoljak i Mateša sami plaćati tu televiziju nemam ništa protiv. U protivnom, nek obojica šute.

BA
bazana
08:03 27.11.2013.

Ljudi nemojte biti naivni oko olimpijaca. Čitajte između redova. Ne želim braniti predsjedništvo HOO, ali čitajte između redova. Upravo Vam je objavljena knjiga o hrvatskim olimpijcima, pa pogledajte koliko njih danas je uključeno u ovu Udrugu olimpijaca. Nemojte nasjedati. Čitajte malo više. Vrdoljak nije sveta krava, ali....