KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO Pogledajte kako su Bišćanovi dečki razbili Austriju

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VIDEO Pogledajte kako su Bišćanovi dečki razbili Austriju
Autori Vecernji.hr, Hina
17.11.2021.
u 12:49
Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende čiji je pokušaj s 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima
Pogledaj originalni članak

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak u skupini A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Gruziji i Rumunjskoj 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Austrije u Ried im Innkreisu.

Hrvatska je povela 3-0 golovima Lukasa Kačavende (14), Bartola Franjića (41) i Luke Sučića (55-11 m), a poraz domaćih ublažio je Romano Schmid (67).

Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende, čiji je pokušaj sa 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima.

Bolju igru u prvom poluvremenu Hrvatska je okrunila još jednim golom, u 41. minuti Sučić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane, najviši u skoku bio je kapetan Franjić, njegov se udarac odbio od vratnice i prešao gol-liniju prije no što ju je Hedl uspio ukrotiti.

Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić je bio siguran izvođač najstrože kazne.

No, veliko vodstvo kao da je uspavalo Hrvatsku pa je Austrija u posljednjih pola sata ozbiljno zaprijetila. Schmid je u 67. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara svladao Kotarskog, a onda je Adamu u 74. 77. minuti imao dvije vrlo izgledne situacije za dodatno smanjenje. Srećom, prvi njegov pokušaj zaustavila je vratnica, a drugi je Soldo uspio izbiti sa same gol-linije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SS
sokac sa drave
16:48 18.11.2021.

Kada su se nasi poceli raspadati sredinom drugog poluvremena trener nije nista poduzimao.Dobrom treneru se to nebi dogodilo.