ČEŠKI IGRAČ

Velika kazna: Zbog rasizma ne može nastupati protiv vatrenih

Foto: Andrew Milligan/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Velika kazna: Zbog rasizma ne može nastupati protiv vatrenih
14.04.2021.
u 19:24
Kudela, dakle mora odraditi još devet utakmica suspenzije što znači da je izgubljen za predstojeće Europsko prvenstvo na kojem će Češka igrati u skupini protiv Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Branič praške Slavije Ondrej Kudela (34) suspendiran je na 10 utakmica zbog rasističkog ispada za vrijeme utakmice Rangersa i Slavije u osmini finala Europske lige, dok je veznjak škotskog kluba Glen Kamara suspendiran na tri utakmice zbog napada na drugog igrača.

Nakon istrage koju je proveo Uefini etički i disciplinski inspektor, Kudela je kažnjen jer je za vrijeme utakmice rasistički vrijeđao Kamaru, dok je veznjak Rangersa kažnjen jer je nakon utakmice fizički napao Kudelu u tunelu Ibroxa.

- Suspendirani igrača praške Slavije Ondreja Kudela ne smije nastupiti na idućih 10 Uefinih klupskih i reprezentativnih utakmica zbog rasističkog ponašanja, što uključuje i privremenu suspenziju na jednu utakmicu koju je igrač odslužio tijekom prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Arsenala - objavila je UEFA.

Kudela, dakle mora odraditi još devet utakmica suspenzije što znači da je izgubljen za predstojeće Europsko prvenstvo na kojem će Češka igrati u skupini protiv Hrvatske. Čak i da Slavija stigne do finala Europske lige, preostalo bi mu još pet utakmica kazne.

Kudela je priznao da se verbalno sukobio s tamnoputim veznjakom, ali je negirao optužbe za rasizam, a uz njega je stao i češki klub.

Slavijin branič je do sada upisao osam nastupa za nacionalnu vrstu, a posljednju utakmicu je odigrao 30. ožujka u kvalifikacijama za SP 2022. protiv Walesa.

UEFA je kaznila i finskog veznjaka Kamaru i to s tri klupske europske utakmice zbog napada na suparničkog igrača nakon utakmice.

Nakon što je prvi susret u Pragu završio 1:1, Slavija je u Glasgowu pobijedila sa 2:0 plasiravši se u četvrtfinale Europske lige u kojem je u prvom susretu u Londonu odigrala 1:1 protiv Arsenala.

Uzvrat je u četvrtak u Pragu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Antonio1952
20:16 14.04.2021.

Deset utakmica kazne za neprokazani rasizam, cetiri za kopackom u glavu vratara a tri za napadnuti Kudele u tunelu poslije utakmice. Ovi iz UEFE kao da su radili u hrvatskom pravosudju.