Legendarni Toni

Kukoč komentirao otkaze igrača i poručio: Niti ja ne bih glasao za Šarića

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Kukoč komentirao otkaze igrača i poručio: Niti ja ne bih glasao za Šarića
05.07.2017.
u 14:40
- Ako su Parker i Nowitzki koji su igrali do šestog mjeseca igrali finale NBA lige mogli igrati za reprezentaciju, ne vidim razlog zašto ne može netko tko je završio sezonu u prvoj sedmici četvrtog mjeseca...
Pogledaj originalni članak

Hrvatska košarkaška legenda Toni Kukoč (48) komentirao je poteze mladih NBA igrača Hezonje, Žižića i Zubca koji su otkazali nastupe za Hrvatsku na Eurobasketu.

- Neću ulazit u razloge. Oni koji će biti tamo imaju u nogama i lanjske kvalifikacije i nastup na Olimpijskim igrama. Bogdanović i Šarić su igrači koji bi trebali nositi momčad, ali i drugi moraju dati doprinos. Bilo bi lipo da smo kompletni, ali ne igraju ni drugima svi. Bili smo blizu da dobijemo Srbiju u Riju i uđemo među četiri. Oni su kasnije igrali finale, tko kaže da ga mi ne bismo igrali da smo ih dobili - kazao je Kukoč za Slobodnu Dalmaciju.

Šarić i Bogdanović su bili dosta kritični prema toj trojici.

- Ako su Parker i Nowitzki koji su igrali do šestog mjeseca igrali finale NBA lige mogli igrati za reprezentaciju, ne vidim razlog zašto ne može netko tko je završio sezonu u prvoj sedmici četvrtog mjeseca. Ali opet ne ulazim u to, možda razloge imaju. Možda nije na njima bila odluka, iako im to ne mogu zabraniti

Koliko daleko Hrvatska može na Eurobasketu?

- Mi smo nepoznanica i sami sebi. Lani se nije znalo možemo li na Igre, pa smo dobili Grke, Talijane u Italiji, u Riju i Španjolce i mogli igrati finale. Poslije toga apetiti narastu pa je onda nama medalja u jednu ruku realnost. Ali to nije tako jer sad više ni Grci, ni Talijani ni Španjolci neće misliti "dobit ćemo Hrvate lako".

Je li Šarić trebao biti rookie NBA sezone?

- Onako pošteno, ni ja ne bih glasao za Darija Šarića za novaka godine. Da je rookie biran od sredine drugog mijeseca do kraja sezone sigurno bi bio najbolji, ali ne može se zanemariti period od 11. do 2. mjeseca i što je Malcolm Brogdon napravio za Milwaukee. To je rookie koji je bio playmaker momčadi koja je šesta na istoku, a imao je konstantno dobre brojke. Neka Philadelphija bude dobro igrala, neka izbori play off iduće godine i neka ima ove brojke kao u zadnja dva mjeseca igrat će Šarić All Star utakmicu. Ko' će se tad sjetiti je li bio rookie sezone! Sve to Dariju mora bit motiv da bude još bolji. Mora misliti "odigrao sam super dva i plo mjeseca, sad moram na tom nivou biti cijelu sezonu". Da je Dario na tom nivou odigrao cijelu sezonu ne bi bilo spora tko je rookie godine - zaključio je Kukoč.

Cijeli razgovor pročitajte ovdje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PR
prajdali100
15:05 05.07.2017.

Hej, balavci nece da brane boje svoje Drzave !!! Sramota.Tek progledalo i ovako se ponasa.Fuj.

RO
rojnik
17:46 05.07.2017.

Neče igrat za reprezentaciju a da zarati da li bi je došli branit?Moš mislit.

OV
Ovozemaljski
17:39 05.07.2017.

Aj ti se nasao pravit pametan, odigrao 2 turnira za Hrvatsku, uvijek bio umoran, kad si god igrao finale nisi mogao igrat za Hrvatsku, a sad pricas o Parkeru i Nowitzkom. Mozes uciti od Sarica kako se gine za reprezentaciju. Volim sve hrvatske sportase, ali ti mi nikad nisi sjeo bas zato sta si trebao vise igrati za reprezentaciju i raditi na popularnosti kosarke u Hrvatskoj, danas tvoja rijec nije nikakvo mjerilo niti ima tezinu!