UKRAJINKA

Tko je sutkinja koja je razljutila dinamovce? Proglašena je najboljom u državi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo
Autori Eva Grgić, Hina
21.10.2021.
u 22:07
Inače, Monzul (40) sudi ukrajinsku prvu ligu od 2016. godine, a prošle je godine proglašena najboljom sutkinjom. Do sada je u Europa ligi sudila samo jednu utakmicu i to prošle godine kada je Slovan sa 2-1 u gostima pobijedio Gent
Pogledaj originalni članak

Utakmicu 3. kola skupine H Europske lige u kojoj je Dinamo u četvrtak u gostima kod Rapida u Beču izgubio, sudila je Ukrajinka Katerina Monzul. Prva pomoćnica bila joj  je ukrajinska sutkinja Marina Striletska, a i drugi pomoćni sudac  je također iz Ukrajine - Viktor Matjaš. Četvrti sudac je bio Denis Šurman, također Ukrajinac. Glavni VAR sudac je bio Nijemac Felix Zwayer.

To je bilo prvi put da Dinamu u nekoj europskoj utakmici sudi žena i plavi to neće zapamtiti po pozitivnom iskustvu.

Naime, Dinamo je put Zagreba krenuo nakon poraza 2:1 u kojemu je Ukrajinka dobila podosta prigovora gostujućih igača, osobito nakon što je u sudačkoj nadoknadi susreta od pokazane četiri minute, tri raspravljala s igračima zbog skrivenih lopti, prekršaja i naguravanja. Kako je rekao TV komentaror, kao da smo čuli posljednji zvižduk da bi ona sebi skratila muke. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo

Dinamovci su odmah potrčali prema njoj i protestirali, ali bilo je gotovo. Domaćini su već slavili svoju prvu pobjedu u Europskoj ligi, odnosno, njenoj grupnoj fazi u kojoj sada imaju jednak broj bodova kao Dinamo.

Osvrnuo se i Damir Krznar na suđenje Ukrajinke.

"Ne volim tražiti alibije u trećim stranama. Sutkinja je radila posao najbolje što je mogla, u nekim trenucima je griješila, da li više na našu štetu ili protivnika, to je nebitno. Ono što je bitno, mi smo bili lošiji nego sutkinja. Nepotrebno smo bili nervozni, sami smo si uzeli zadnjih sedam, osam minuta igre nervoznim reakcijama preka sutkinji i igračima," kazao je.

Inače, Monzul (40) sudi ukrajinsku prvu ligu od 2016. godine, a prošle je godine proglašena najboljom sutkinjom. Do sada je u Europa ligi sudila samo jednu utakmicu i to prošle godine kada je Slovan sa 2-1 u gostima pobijedio Gent. 

Prije nego je počela suditi u ukrajinskoj ligi sudila je kvalifikacije za europsko prvenstvo za nogometašice, utakmice ženske Lige prvaka i utakmice svjetskog prvenstva za nogometašice. Prošle je godine sudila i utakmicu Loge nacija između San Marina i Gibraltara.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

PE
peronja
16:05 22.10.2021.

katstrofa od suđenja. nije drastično oštetila nijedan klub, ali totalno je uništila utakmicu. grešku na uštrb Dinama odmah je kompenzirala na raču Rapida i obratno. uopće nije imala kontrolu utakmice jer nije imala ujednačen kriterij kod prekršaja.

ZG
zgrcevic
20:50 22.10.2021.

Spada u najgora suđenja kojih smo se nagledali dosta. Nije znala dosuđivati prekršaje skoro cijelu utakmicu, a zadnjih 10 min se potpuno pogubila kada su igrači Rapida samo ležali na terenu. Nije znala reagirati. Krajem utakmice je Dinamo pritiskao i tražio izjednačenje. Igrači Rapioda nisu više mogli odgovoriti i samo su se izležavali. Sramota od zadnjih 10 min utakmice. Ne želimo reći da je sutkinja skrojila rezultat jer je Dinamo trebao biti brži, više se boriti, a ne igrati u brzini manje od Rapida. Recimo da i Rapid nije neka ekipa. Šlag je bio kada je utakmicu produžila 4 min umjesto 14 min.

ZN
znase
03:03 22.10.2021.

Trebali ste zvati Bebeka….