NESTVARAN PODATAK

Španjolac korak do nestvarnog rekorda: Igra 'bez prestanka' pet godina!

Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
Španjolac korak do nestvarnog rekorda: Igra 'bez prestanka' pet godina!
06.05.2021.
u 14:40
Bol u nogama očito se ne osjeća, tek ima 27 godina te bi ako ovako nastavi mogao daleko dogurati ovaj rekord...
Pogledaj originalni članak

Jeste li ikada radili pet godina zaredom bez godišnjeg? Vjerojatno niste, a ni ovo nije približno slično tome, ali svejedno u njegovoj profesiji je stvarno izuzetak, a i na neki način ozljede ili propuštanje utakmica dođe kao godišnji.

Španjolski napadač Inaki Williams jedan je od rijetkih igrača koji se može pohvaliti da već 191 utakmicu odigra barem minutu. 
U njegovom slučaju to je i više od minute jer u posljednjih pet sezona prosjek minuta po utakmici mu je veći od 70. 
Neosporivo je da je ovo rijedak slučaj i da ga ozljede stvarno zaobilaze te je odigrao nestvarnih 191 utakmica za Athletic Bilbao, ali zaredom

Prema Transfermarktu ovaj napadač ima šest golova i sedam asistencija u La Ligi, a posljednji je zabio baš u zadnjoj utakmici protiv Seville u 90. minuti utakmice. Bol u nogama očito se ne osjeća, tek ima 27 godina te bi ako ovako nastavi mogao daleko dogurati ovaj rekord.

Od sezone 2016/17. do danas zabio je 37 golova i upisao 23 asistencije, reklo bi se vrlo malo za napadača koji je konstantno na terenu.

Trenutno je drugi u povijesti Primere, duži niz od njega ima umirovljeni Juan Antonio Larranaga, branič koji je odigrao 202 uzastopne utakmice za Real Sociedad. Da ga sustigne i postane najbolji, nedostaje mu još 12 utakmica. Ostala su još četiri kola do kraja prvenstva te odigra li njih u osmom kolu iduće sezone Williams će oboriti rekord i postati igrač s najdužim nizom utakmica u La Ligi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.