PRVACI NORVEŠKE

Rosenborg nakon dvije godine vratio naslov

Foto: Uefa.com
Rosenborg nakon dvije godine vratio naslov
28.09.2009.
u 11:16
Nogometaši Rosenborga iz Trondheima u nedjelju su osigurali naslov norveških prvaka, 21. put u povijesti kluba i prvi put nakon 2006. godine.
Pogledaj originalni članak

Uspjelo im je to četiri kola prije kraja prvenstva, gostujućom 2-0 pobjedom kod najvećeg rivala Moldea, kojem su time s 14 pobjegli na nedostižnih 17 bodova prednosti.

Ove sezone nogometaši trenera Erika Hamrena nisu izgubili niti jedan prvenstveni dvoboj: 19 su puta dosad pobijedili i sedam puta remizirali.

Bili su 13 puta zaredom državni prvaci u razdoblju od 1992. do 2004. godine i najtrofejnija su momčad u Norveškoj.

Ove su sezone imali dva podbačaja: u četvrtfinalu kupa su od Moldea izgubili 5-0, dok su u drugom pretkolu Europa lige ispali od azerbajdžanskog Karabaga.

Tijekom sezone je u momčad stigao hrvatski nogometaš, bivši mladi reprezentativac Dario Zahora (27).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.