REAKCIJE MEDIJA

Pročitajte kako srpski mediji najavljuju okršaj s Hrvatskom, nadaju se jednoj stvari

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pročitajte kako srpski mediji najavljuju okršaj s Hrvatskom, nadaju se jednoj stvari
02.12.2021.
u 10:03
Istočni susjedi pišu da Srbi u međusobnim susretima vode 2:0, a nadaju se da će se sve riješiti prije susreta parova budući da su Nikola Mektić i Mate Pavić u tome najbolji na svijetu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska muška teniska reprezentacija u polufinalu Davis Cupa će u Madridu igrat će protiv Srbije. Naši su momci u utorak odradili posao protiv Italije, dok je Srbija sinoć izbacila Kazahstan iako je izgubila prvi meč.

Hrvatska i Srbija igraju sutra od 16 sati, a o taj susret najavljuju i mediji iz Srbije. Istočni susjedi pišu da Srbi u međusobnim susretima vode 2:0, a nadaju se da će se sve riješiti prije susreta parova budući da su Nikola Mektić i Mate Pavić u tome najbolji na svijetu.

"Novaku Đokoviću i našim tenisačima na putu ka novom trofeju su Marin Čilić, kao i sjajni dubl koji čine Mate Pavić i Nikola Mektić. Hrvatska i Srbija su do sada dva puta igrale u Davis Cupu. Oba puta pobijedila je naša reprezentacija. Posebno je uvjerljivo bilo prije šest godina u Kraljevu kada su Novak i društvo slavili s 5:0", navodi Kurir.

"Obe reprezentacije praktično računaju na sigurne bodove – Srbija na Novakov, a Hrvatska na onaj koji bi trebalo da donesu Mate Pavić i Nikola Mektić. Dakle, ako se to zaista dogodi, odlučujući meč bit će zapravo onaj prvi singl, za koji se još uvijek ne zna tko će igrati", navodi B92 i dodaje:

>> Detalj iz Kraljeva 2015. kada su igrale Srbija i Hrvatska

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Dvije selekcije posljednji put su se sastale 2015., kada je Srbija, još u starom formatu, u Kraljevu, slavila u osmini finala rezultatom 5:0."

Mondo napominje da su se Hrvatska i Srbija dva puta susretale u ovom natjecanju.

"Ulog je ogroman, a Srbija je do sada dva puta bila bolja od Hrvata u ovom natjecanju. No, osim međusobnih dvoboja, mnogi se prisjećaju i kako je Đoković u Splitu svojevremeno bio čuvan od strane srpskih tjelohranitelja."

Novosti pišu:

"Tradicija je na strani Srbije, kao i kvaliteta, pa samo neka senzacija u singlu može izbaciti odluku u dublu u prvi plan. Nadamo se da do toga neće doći..."

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar anlaser
anlaser
17:58 02.12.2021.

Čilić ne treba igrati protiv Đokovića i stvar riješena !

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
13:54 02.12.2021.

Nada postoji ali teško će mo proći Srbe . U svakom slučaju bit će to zanimljivi mečevi .