MATHIAS GIDSEL

Pokazao veliko nepoštovanje prema Domagoju Duvnjaku, a IHF mu je uručio najveće priznanje

Foto: PIXSELL
Pokazao veliko nepoštovanje prema Domagoju Duvnjaku, a IHF mu je uručio najveće priznanje
30.01.2023.
u 14:35
23-godišnji rukometaš Danske osvojio je vrijednu nagradu iako njegovo ponašanje na terenu nije bilo nimalo sportski
Pogledaj originalni članak

Završeno je svjetsko rukometno prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Danska je trijumfirala i ispisala povijest osvojivši treće zlatu u nizu pobjedom nad Francuskom. Zanimljivo, za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je Mathias Gidsel, član Fuchse Berlina koji je imao sukob sa Domagojem Duvnjakom

Mladi Danac je ujedno bio i najbolji strijelac SP-a sa 60 pogodaka na kontu, ali je ostao upamćen i po nesportskom ponašanju prema našem kapetanu i jednom od najvećih rukometaša svih vremena. Dule je pružio ruku Dancu u znak isprike zbog malo grubljeg starta, ali ovaj ga nije želio ni pogledati, što je bilo izrazito nekulturno i nije u duhu fair playa. 

 

 

Gidsel je postao tek drugi danski igrač u povijesti koji je osvojio nagradu MVP na nekom Svjetskom prvenstvu. Prije njega to je tri puta uspjelo Mikkelu Hansenu (2021., 2019., 2013.). Dodajmo i kako je Gidsel bio MVP i na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. na kojima je Danska osvojila srebro iza Francuske.

Inače, izabrana je i najbolja momčad cijelog turnira, a nju čine: Andreas Wolff. na golu, najbolje desno krilo je Šveđanin Niclas Ekberg, desni vanjski Španjolac Aleks Dujšebajev, srednji vanjski je Francuz Nedim Remili, lijevi vanjski Danac Simon Bogetoft Pytlick, na lijevom krilu je Španjolac Angel Fernandez Perez, a na poziciji pivota uvršten je Francuz Ludovic Fabregas.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BP
Besposlen pop
06:56 31.01.2023.

Naši novinari kneči o nekakvom nepoštivanju DD kao da su kolege iz komšiluka

D7
D78
19:17 30.01.2023.

A ebo vas duvnjak vise! Gidsel je prosto najbolji i prvak je

BP
Besposlen pop
06:58 31.01.2023.

Matematičar! 🙈