šPANJOLSKI KUP

Pet golova Metličića u porazu Ciudada

Foto: Goran Stanzl | Pixsell
Pet golova Metličića u porazu Ciudada
21.12.2009.
u 08:58
Nakon dva su produžetka rukometaši Barcelone pobijedili Ciudad Real 34-33 (29-29) u finalu španjolskog Kupa kralja koji se igrao u Cordobi.
Pogledaj originalni članak

U ASOBAL ligi (maksimalnih 15 pobjeda) i Ligi prvaka (maksimalnih šest pobjeda) nedodirljivom sastavu Talanta Dušebajeva, aktualnome europskom i španjolskom prvaku, Katalonci su ove sezone nanijeli već drugi poraz i pritom oduzeli drugu titulu. Šestog su rujna u dvoboju Supercope pobijedili 33-26.

Nakon 60 minuta igre u Cordobi je bilo 29-29. U dramatičnoj završnici Katalonci su izjednačili 23 sekunde prije isteka vremena golom Victora Tomasa Gonzaleza. Nakon deset minute igre u produžecima bili su bolji s 5-4. U posljednje dvije i pol minute igre u drugom produžetku nije bilo golova.

Vrlo je zapaženo u poraženoj momčadi odigrao Petar Metličić zabivši pet golova iz deset pokušaja. Najbolji su osim njega bili krilni igrači: desnokrilni Luc Abalo zabio je devet, a ljevokrilni Jonas Källman pet golova. Pivot Aquizu dodao je šest.

Prevagu je na stranu Barcelone odnijela odlična vanjska linija: Rus Konstantin Igropulo zabio je osam, a Bjelorus sa španjolskom putovnicom Sjarhej Rutenka sedam golova.

Španjolski rukometni kup, finale:

Barcelona – Ciudad Real 34-33 (29-29, 14-13)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.