ŠARENA MOMČAD

Ovo je sastav Hrvatske koji će istrčati protiv Danske, nema Modrića, Brozovića i Kovačića

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice s Francuskom
Foto: Večernji list
Sastav Hrvatske
10.06.2022.
u 09:52
Brozović je protiv Austrije i Francuske imao punu minutažu i potreban mu je odmor. Luku Modrića, koji nakon Francuske nije odradio ozbiljan trening s momčadi (zbog odlaska u Madrid), također treba dozirati, s obzirom na to da 13. lipnja (ponedjeljak) još gostujemo u Parizu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u susret s Danskom (11. na Fifinoj ljestvici) ulazi sa sastavom koji nikada nije igrao zajedno niti će se to ikada više dogoditi. I pritom ga je nemoguće pogoditi.

Naime, iznad naših igrača toliko je upitnika da ni sam izbornik Dalić na dan utakmice nije potpuno siguran na koga se može osloniti. Činjenice su ovakve: Brozović je protiv Austrije i Francuske imao punu minutažu i potreban mu je odmor. Luku Modrića, koji nakon Francuske nije odradio ozbiljan trening s momčadi (zbog odlaska u Madrid), također treba dozirati, s obzirom na to da 13. lipnja (ponedjeljak) još gostujemo u Parizu. Predah je potreban i Majeru, Brekalu pa i Kovačiću, upitna je spremnost Josipa Juranovića, Borne Barišića, Borna Sosa je otpao, pa se tu otvara mogućnost povratka Šime Vrsaljka...

Foto: Večernji list
Sastav Hrvatske
Kramarić najbolji strijelac

I tko će onda igrati? U prvi plan uskaču Josip Stanišić, Luka Sučić i Kristijan Jakić, Mario Pašalić i Nikola Vlašić, dok kao sigurne opcije figuriraju vratar Livaković, obrambeni duo Erlić i Vida te Kramarić kao naš najbolji strijelac u Ligi nacija s četiri pogotka. Andrej je, uz odsutnoga Petkovića, jedina naša špica koja je postigla gol u ovom natjecanju.

– Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Danci igraju agresivno, s visokim presingom, vratio im se i Eriksen, koji je motor momčadi. Pobijedili su na oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše izglede. Ako budemo angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo u Kopenhagen napraviti dobar rezultat – kazao je izbornik Dalić u Kopenhagenu pa nastavio:

– Oni su obje utakmice pobijedili, a i mijenjali su sistem. Sve se vrti oko Eriksena, ali pojedinci nisu toliko važni, koliko je važna momčad. Puno trče, Schmeichel na golu daje ritam i sigurnost. Njihova glavna kvaliteta je momčad, i na to moramo obratiti pažnju.

Jedva čekam da sve prođe

Izbornik je komentirao zahtjevni ritam lipanjskih utakmica u Ligi nacija.

– Zaista neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju. Iza nas su teški trenuci u Osijeku, pa dobra utakmica protiv Francuske, a pred nama dva gostovanja, to je malo neugodno i nelagodno. Međutim, moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Ne bih se želio ponavljati, rekao sam već da mi Liga nacija ne leži i ujutro bih je otkazao, ali što je, tu je. Nije korektno i humano igrati četiri utakmice u deset dana, ovoliko putovati i imati jako malo vremena za odmor. Moramo paziti koga staviti u momčad, a istodobno ganjati rezultat i bodove. Međutim, tako je svima, ne možemo se žaliti, već izvući maksimum iz ovoga. Jedva čekam da prođu ove dvije utakmice – ističe Dalić.

Dotaknuo se i napadača.

– U Osijeku nismo dali gol, promašili smo i neke jako dobre prilike. Protiv Francuske smo zabili iz penala, nismo imali realizaciju, očito je da nam to nedostaje. Moramo se popraviti u tom dijelu, imali smo posjed, ali moramo biti konkretniji i okomitiji. Nismo se baš najbolje pokazali u te prve dvije utakmice. Budimir? Odigrao je dobru utakmicu, dao je ritam u fazi obrane, bio je agresivan i oduzeo je puno lopti. Minus je realizacija, imao je jednu šansu. Međutim, pokazao je kako napadač treba raditi za ekipu, znali smo njegovu kvalitetu, on je sebi uvećao šanse – napomenuo je Dalić.

>> Pogledajte emisiju s Darijom Šimićem

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

MK
MKGRA
10:22 10.06.2022.

Opet Vlašić, koji nije u nikakvoj formi ispred Ivanuseca i Majera.

BI
billynik
13:10 10.06.2022.

Odlazi Daliću!

SP
sportiglazba
11:05 10.06.2022.

Dalicu odlazi! Najvažnije je da se Vlašić gura koji ni ne zaslužuje poziv u reprezentaciju. Ako ne bude dobro onda će reci da smo izgubili jer su umorni i puno je utakmica kao da protivničke ekipe nemaju isti broj utakmica a nisu umorni.