AVENIJA KRALJA PELEA

Odmah su mu odali počast: Pele već dobio ulicu u Rio de Janeiru

Foto: RICARDO MORAES/REUTERS
Death of Brazilian soccer legend Pele in Santos
Foto: AMANDA PEROBELLI/REUTERS
Death of Brazilian soccer legend Pele
Foto: RICARDO MORAES/REUTERS
Death of Brazilian soccer legend Pele
Foto: DIEGO VARA/REUTERS
Death of Brazilian soccer legend Pele in Santos
05.01.2023.
u 16:27
Posebno lijepe uspomene vezale su ga uz Maracanu. Ondje je zabio 1000. gol karijere, a i oprostio se od brazilske reprezentacije, i to utakmicom protiv Jugoslavije.
Pogledaj originalni članak

Brazilska nogometna legenda Pele je umro prošli četvrtak, a vlasti u Rio de Janeiru su odlučile nazvati jednu ulicu po njemu. Dio ceste Radial Oeste, u duljini od 1,4 km, blizu stadiona Maracana zvat će se Avenida Rei Pele, odnosno Avenija kralja Pelea.

>> Otkazana je utrka snježne kraljice: 'Dali smo alternativno rješenje, ali je FIS odbio prijedlog'

Pele je umro od raka prošli četvrtak u 82. godini i nakon trodnevne nacionalne žalosti i 24-satnog bdijenja na stadionu njegovog dugogodišnjeg kluba Santosa, trostruki svjetski prvak pokopan je u utorak.

Na stadionu Maracana Pele je 1969. u utakmici između Santosa i Vasco da Game zabio tisućiti gol u karijeri. Godine 1971. na istom se stadionu oprostio od brazilske reprezentacije povodom prijateljske utakmice s Jugoslavijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.