Pejčić brončana na SP-u

Nakon OI 2018. željela sam prestati, srećom ipak nisam

Nakon OI 2018. željela sam prestati, srećom ipak nisam
09.09.2018.
u 16:35
Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu
Pogledaj originalni članak

Snježana Pejčić, deset godina nakon što je osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu, i dalje je u vrhu ženskog svjetskog streljaštva.

U Južnoj Koreji osvojila je brončanu medalju u gađanju MK puškom 3x40 metaka i tako osvojila svoju četvrtu normu za Igre u Tokiju 2020. godine.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Snježana Pejčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Snježana Pejčić

Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu.

Gorša je bodrio

U istoj disciplini bila je srebrna u Granadi 2014. godine. Osim bronce s Igara, ima još tri zlatne i tri srebrne s europskih prvenstava.

– Izgleda da je ovaj južnokorejski grad prilično sretan za mene. U istoj streljani 2015. godine osvojila sam Svjetski kup u trostavu, i to s novim svjetskim rekordom – 463 krugova – istaknula je Pejčić.

Do bronce je došla na ništa manje dramatičan način nego dan prije Petar Gorša. U kvalifikacijama je bila četvrta.

U finalnom meču, nakon prvih 15 hitaca u klečećem položaju, Pejčić je sa 150,7 krugova bila na šestom mjestu. S najboljim rezultatom u 15 hitaca ležeći (156,7) Snježana se probila na četvrto mjesto na kojem se držala i nakon prvih deset hitaca u stojećem položaju. Svaki sljedeći hitac bio je eliminacijski.

U 43. finalnom hicu Britanka McIntosh pogodila je samo 8,1 pa je Snježaninih 9,9 bilo i više nego dovoljno za brončano odličje. U sljedećoj seriji Pejčić je pogodila 10,3, ali drugoplasirana je Njemica Straub imala prednost od 3,4 kruga tako da je Riječanki bila neuhvatljiva.

– Kad se sjetim Igara u Riju i onih suza zbog propuštene prilike za medalju, umalo da sam odustala od streljaštva. Srećom, nisam. Nakon ove medalje porasli su motivi za Tokio – rekla je najuspješnija hrvatska streljačica.

Zeljković na 51. mjestu

Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama bila je Marta Zeljković, koja je s 1152 kruga završila na 51. mjestu u konkurenciji 60 natjecateljica.

Vlatka Pervan bila je jedina hrvatska predstavnica u gađanju pištoljem, disciplina 25 m, a natjecanje je završila s pogođenih 575 krugova što joj je bilo dovoljno za osvajanje 44. mjesta u konkurenciji 81 natjecateljice. Još jedan lijep uspjeh našeg streljaštva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.