VEČERNJI TV

Hrgović: To je protiv mojih uvjerenja, prije ću se ostaviti boksa nego to napraviti!

Foto: Vecernji.hr
Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Filip Hrgović
14.06.2018.
u 12:58
– Za ulazak u ring izabrao sam pjesmu Geni kameni jer ne može bolje od stiha "Gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati tko si". To je domoljubna pjesma koja diže naboj i koju narod voli.
Pogledaj originalni članak

Filip Hrgović, trenutačno naš najbolji boksač i najperspektivniji hrvatski profesionalac, bio je sportski gost Večernjakove televizije. 

– Već u idućem meču imat ću priredbu u kojoj sam ja glavna borba, a protivnik će biti među top 20 boksača. Mislim da nisam mogao brže doći do vrha. To je moj plan i plan mojeg menadžera da skraćenim putem idemo do vrha. Ja sam najbolji kad su najteži mečevi, željan sam dobrog protivnika da pokažem svoju težinu i raznovrsnost boksa. Lakše mi je kad sam izazivač nego kad sam favorit jer onda imaš pritisak i ne smiješ napraviti pogrešku – rekao je Hrgović i dodao:

– Nikad nema mjesta za poraz, a nipošto u ovom dijelu karijere. Ovo nije tenis ili nogomet da se poraz zaboravi i ide se dalje. U sljedećih četiri, pet mečeva moglo bi se dogoditi da dobijem priliku boriti se za svjetski naslov ako budem imao skor 10-0. Naravno, ako bude sve onako kako smo planirali.

Razmišlja li o psihologu?

– To je protiv mojih uvjerenja, nikad neću raditi sa psihologom. Ako se ne mognem nositi s pritiskom, ostavit ću se boksa. Zaposlit ću se u nekoj firmi, svaki mjesec dobivati 4000 kn i piti pivo. Ja sam borac, previše toga sam prošao u životu da bi mi trebao netko da mi posloži stvari.

Hrgović se razišao s trenerom Leonardom Pijetrajem nakon što je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio broncu.

– Posvađali smo se i nismo razgovarali. Glava mi uopće nije bila u ringu, bila je jako loša atmosfera, ali nikad neću upirati prstom u druge, uvijek ću naći razlog neuspjeha u sebi. Radio sam pogreške i jedino što mogu jest ispraviti ih. Nakon Olimpijskih igara razišli smo se.

Kako je izabrao Thompsonovu pjesmu Geni kameni za ulazak u ring?

– Kako ne bih, to je logičan izbor. Ne može bolje od stiha "gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati tko si". To je domoljubna pjesma koja diže naboj i koju narod voli. Moj je cilj bio da se narod digne na noge i da se hrvatska pjesma pjeva u cijelom svijetu.

Nakon pete pobjede u profesionalnom ringu, u isto toliko nastupa, Hrgović je pričao o tome kako se gradi profesionalna karijera, kako živi pod rastućim pritiskom iščekivanja, koliko je profi boks drukčiji od amaterskog, koliko je potrebno imati pobjeda u nizu da bi bacio rukavicu u lice nekom šampionu, je li doista uvjeren da može biti svjetski prvak ili je to samo klasični optimizam kojim se svatko tko se tuče mora "hraniti"... Cijelu emisiju pogledajte u videu.

>> Pogledajte razgovor s Ivanom Habazin

>> Pogledajte razgovor s Cro Copom

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

CE
cenzura
12:47 14.06.2018.

Bravo Filipe! Tako se ponaša i bori pravi hrvat i domoljub. Ne obraćaj pažnju na dežurne leftard pljuvače jer njima ionako u životu ništa nije ostalo sem pljuvanja, vrijeđanja i omalovažavanja boljih od njih a mi to jesmo. Svaka ti čast, samo naprijed!

PE
pehlinar
09:14 14.06.2018.

Bravo dečko. Ostani sportaš do kraja. Nemoj samo zastranit.

TU
tudmann
12:46 14.06.2018.

Bravo ima svoj stav