DAVISOV KUP

Najbolji austrijski tenisač Thiem: Hrvatska je i bez Čilića favorit u Rijeci

Foto: EXPA/ laPresse/ Massimo Paolone
ITA, Davis Cup, Kroatien vs Schweden
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Trening hrvatskog tenisača Borne Ćorića u Sportskom centru Zamet
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Trening austrijskih tenisača uoči dvoboja s Hrvatskom u kvalifikacijama za završni turnir Davisovog kupa
03.02.2023.
u 07:00
U prvom je kolu Australiana izgubio od Rusa Rubljova i oporavljao se od ozljede, ali spreman je za dvoboj reprezentacija. S druge strane, nema Marina Čilića pa će inicijativu preuzeti imenjaci Borna Ćorić. Susreti su na rasporedu u subotu i nedjelju.
Pogledaj originalni članak

Njihov nedjeljni dvoboj neće možda odlučiti pobjednika susreta između Hrvatske i Austrije u Davisovu kupu, ali mogao bi donijeti prevagu. A u svakom će slučaju pobuditi najveći interes teniskih zaljubljenika, jer sastaju se Borna Ćorić (26) i Dominic Thiem (29), prvi reketi dviju reprezentacija. Obojica su u karijeri postigla zapažene rezultate (Thiem je osvojio 17 turnira, među kojima i US Open; Ćorić ima tri turnira, ali i trijumf u Davisovu kupu) i ostvarila zavidne plasmane (Thiem je bio treći, a Ćorić 12. tenisač svijeta). U međusobnim dvobojima Austrijanac je bolji s 3-2 u pobjedama.

Pa, s kakvim očekivanjima njih dvojica očekuju riječki hrvatsko-austrijski sraz?

– Iako će biti bez Marina Čilića, Hrvatska je i dalje favorit u ovom dvoboju. Tome u prilog idu i rezultati iz prošlosti, Hrvatska je prethodnih godina bila jako dobra. Ali mi ćemo se boriti, spremni smo, dvorana mi se sviđa, očekujemo sjajno ozračje na tribinama i tome se veselimo – kaže Thiem.

U procesu je povratka (nakon ozljede ruke), na Australian Openu je izgubio već u prvom kolu od Rubljova.

– Rubljov je opasan suparnik i to je jedan od najtežih mečeva koji vas je mogao dopasti u prvom kolu. Malo je i ozljeda učinila svoje, ali sad je to prošlost, opravio sam se, a iza mene je i nekoliko kvalitetnih treninga. Očekujem da ću biti sto posto spreman za susret s Hrvatskom – najavio je Austrijanac.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Trening hrvatskog tenisača Borne Ćorića u Sportskom centru Zamet

I Borna je rekonvalescent, zbog ozljede ramena pauzirao je godinu dana.

– Drago mi je da sam ponovno u timu, Davisov kup oduzima puno, tjelesno i mentalno, ali vas s druge strane napuni energijom. Oba sastava imaju dobre igrače i ja očekujem zanimljiv susret. Imamo Goju, koji u reprezentaciji uvijek igra na visokoj razini, kvalitetan par (Pavića će zamijeniti Dodig – op. a.), a očekujem i veliku podršku s tribina – naglasio je Ćorić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar southman
southman
09:16 03.02.2023.

Točno. Bez njega smo favoriti. Sa njim bi ušli u meč sa 0 : 2 !