Napustio nas je dobri duh

Mate Čuljak - Čuljo bio je veliki “fantazist”, ali i još veći čovjek i prijatelj

30.12.2017.
u 08:10
Mlađe generacije koje futsal prate tek posljednjih nekoliko godina legendarnog Čulju pamtit će kao jednog od osnivača Futsal Dinama i prvog trenera tog kluba
Pogledaj originalni članak

Kao po nekom pravilu, oni najbolji često s ovog svijeta odlaze prerano, a oni koji ostaju gubitak dragih prijatelja često ublažavaju riječima da su oni sada na nekom boljem mjestu. U četvrtak je tako na neke druge, nebeske “haklove” prerano otišao i Mate Čuljak, kojega će mnogi pamtiti kao jednog od najboljih zagrebačkih haklera, legendarnog hrvatskog malonogometaša, višestrukog osvajača Kutije šibica, svojevrsne institucije futsala, bivšeg igrača Uspinjače i Alumnusa, talijanskih prvoligaša i hrvatske futsalske reprezentacije.

No, još važnije od toga, svi koji su ikad bili u njegovu društvu pamtit će ga kao velikog čovjeka i prijatelja. Čovjeka koji nikome nikada nije odbio pomoći, koji je u pravom smislu te riječi bio dobri duh zagrebačkog i hrvatskog malog nogometa.

Mlađe generacije koje futsal prate tek posljednjih nekoliko godina legendarnog Čulju pamtit će kao jednog od osnivača Futsal Dinama i prvog trenera tog kluba koji pripada navijačima s kojima su modri ušli u elitni rang hrvatskog futsala.

- Čulju pamtim prije svega kao “fantazista”, igračkog majstora malog nogometa čije sam poteze kao klinac upijao na zagrebačkim parketima od Kutije šibica do prvoligaških dvorana - prisjeća se jedan od osnivača Futsal Dinama Juraj Fabijanić.

Dodaje da je Čuljo uz to što je bio velik na terenu prije svega bio i veliki čovjek, što dokazuje podatak da je u svim dijelovima Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije i gdje god je igrao, dočekivan raširenih ruku.

- Kada smo osnivali Futsal Dinamo, prvo 2012., a onda i aktivnije 2014., Čuljo se nesebično, uza svog najboljeg prijatelja i kuma Matiju Đulvata, stavio na raspolaganje klubu. Bilo je logično da postane prvi trener, a u tome je kao i uvijek na terenu i izvan njega, nesebično davao cijelog sebe - kaže Fabijanić.

I nakon igračke karijere Čuljak je ostao vjeran onome što je cijeli život najbolje radio - malom nogometu i prenošenju znanja novim generacijama. Živio je sportski, po pravilima, nije pušio ni pio alkohol, životom je davao primjer kakvi bismo sportaši i ljudi trebali biti.

Tim više sve je šokirala vijest da se Mate Čuljak srušio na terenu u Varaždinu, a šok je bio još veći nakon što je stigla vijest da Čuljo više nije s nama.

Posebno emotivan bio je veliki Matin prijatelj i još jedan pravi “fantazist” koji se nedavno oprostio od aktivnoga igranja nogometa Antonio Franja.

“Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali mi ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja, Bože! Nije fer!”, napisao je Franja na svojem profilu na Facebooku ne mogavši suspregnuti suze na spomen dragog prijatelja.

Suze nisu mogli zaustaviti ni igrači Futsal Dinama koji su kao članovi ekipe Cvjetno-poliklinika Milojević u trenucima dok je Čuljo igrao svoj posljednji hakl na ovom svijetu osvajali Kutiju šibica.

Dragi prijatelju, hvala ti što si bio dio naših životnih haklova, znam da ćeš i tamo gore pokazati zašto smo te zvali Čuljo Magija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.