SPREMNA NA IZAZOVE

”Kraljice šoka” stigle u Castellon, na poprište Svjetskog prvenstva

Foto: HRS/Jozo Čabraja
”Kraljice šoka” stigle u Castellon, na poprište Svjetskog prvenstva
01.12.2021.
u 17:35
– Nismo imale baš puno vremena za pripreme, ali kako je nama, tako je i ostalima.
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Hrvatske bez većih problema doputovale su u Castellon, grad u kojem će igrati u skupini prvog kruga na Svjetskom prvenstvu. Prvu utakmicu igramo 2. prosinca, i to odmah protiv najtežeg suparnika, Brazila.

– Nismo imale baš puno vremena za pripreme, ali kako je nama, tako je i ostalima. Dobro su nam došle dvije utakmice protiv Slovenije i jedan zajednički trening. Nije toliko bitan bio rezultat, već činjenica da smo mogli na vrijeme uočiti neke pogreške koje treba ispraviti. Najbitnije je da smo sve zdrave i kompletne na ovom Svjetskom prvenstvu – rekla je Ivana Kapitanović, vratarka Metza, koja je zbog ozljede propustila EP u Danskoj na kojem smo osvojili broncu.

– Očekivanja na SP-u? Velika – zaključila je Ivana.

Dora Krsnik sigurno će biti u početnoj postavi na ovom svjetsko prvenstvu i to na poziciji desnog vanjskog pucača. No, njezina uloga u obrani puno je važnija.

- Sve jedva čekamo tu prvu utakmicu. Brazil je jak, opasan, sve igračice igraju u europskim klubovima. Pogledali smo velik broj video snimaka njihovih utakmica i mislim da smo spremni. Svi znamo koliko je bitna ta prva utakmica jer pobjedom bi jednom nogom već bili u četvrtfinalu premda ne smijemo podcijeniti ni Paragvaj, ni Japan koji su s nama u skupini - istaknula je Dora Krsnik.

S Brazilkama smo posljednji put igrali ove godine na Croatia kupu i pobijedili smo.

- Pobijedili smo ih tada, pobijedit ćemo ih i sada - odlučno će reći Dora.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bolnaistina
20:07 01.12.2021.

Curke cijela hrvatska je uz vas.