TEK MU JE 17 GODINA

Mladi vatreni zaigrao za Kovačev Bayern: Srce kuca samo za Hrvatsku!

Foto: DPA/Pixsell
Ivan Mihaljević
Foto: DPA/Pixsell
Ivan Mihaljević
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Ivan Mihaljević
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Ivan Mihaljević
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Ivan Mihaljević
16.08.2018.
u 14:09
– Lovren i Ramos su mi putokaz da se u nogometu može uspjeti samo ako imaš jasne ciljeve i ako vjeruješ u sebe.
Pogledaj originalni članak

U generalnoj probi Bayerna za novu sezonu u pobjedi 4:1 protiv HSV-a za Bavarce je od prve minute zaigrao i 17-godišnji Ivan Mihaljević. Igrao je do 59. minute, imao je 33 dodira s loptom, 23 dodavanja uz 87 posto preciznosti.

Riječ je o braniču rođenom 7. srpnja 2001. u Njemačkoj, porijeklom iz Livna, no nije promaknuo ljudima iz HNS-a, odnosno Zorislavu Srebriću koji ga je zamijetio još dok je igrao za Unterhaching, pa je dobio poziv U-19 reprezentacije.

– Poziv u reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. Ne može svaki igrač reći da je igrao za svoju domovinu i predstavljao je u Europi i svijetu, doista sam ponosan – rekao je nedavno za Večernji list Mihaljević pa dodao:

– Da sam mogao birati, odgovor bi bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku.

>> Pogledajte i po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima 

Sa 190 centimetara Mihaljević je odličan u skok-igri, a kao idole ističe Sergija Ramosa i Dejana Lovrena.

– On i Ramos putokaz su mi da se u nogometu može uspjeti samo ako imaš jasne ciljeve i ako vjeruješ u sebe. Nadam se da ću im se jednog dana približiti i da ću i zaigrati u nekom od najvećih europskih klubova.

U Bayern je stigao ovog ljeta kao slobodan igrač iz Unterhachinga te se priključio njihovoj U19 momčadi. Očito da je ostavio dobar dojam pa mu je Kovač dao priliku i za prvu momčad.

Bavarcima u subotu službeno počne nova sezona, utakmicom Kupa protiv niželigaša SV Drochtersena. Nova prilika za Mihaljevića, vidjet ćemo...
 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

DA
davor15
15:06 16.08.2018.

BRAVO ZA NIKU KOVACA,ZA SVE HRVATE,SAMO TAKO DALJE,POTREBNO JE HRVATSKU NAPRAVIT JOS JACOM I BOLJOM!!!!#! SVE ZA HRVATSKU,HRVATSKU NI ZA STO!!!!!!!#!#!#!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
14:43 16.08.2018.

Niko napravi i od njega vrhunskog igrača. Hvala...

KO
Kopreinitz
14:49 16.08.2018.

Hrvatska je puna sirovih dijamanata, samo malo brusenja, i puni sjaj se vidi.