Podvig u Melbourneu

Kenin slavila u svom prvom Grand Slam finalu i osvojila Australian Open!

Foto: Reuters/Pixsell
Sofia Kenin
Foto: Reuters/Pixsell
Sofia Kenin
Foto: Reuters/Pixsell
Sofia Kenin
01.02.2020.
u 12:18
Za najveći trijumf u karijeri u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima Kenin je zaradila 4,12 milijuna australskih dolara
Pogledaj originalni članak

Američka 21-godišnja tenisačica Sofia Kenin nova je pobjednica Australian Opena u Melbourneu, gdje je u subotnjem finalu igranom u Rod Laver Areni svladala 26-godišnju Španjolku Garbine Muguruzu sa 4:6, 6:2, 6:2 nakon dva sata i tri minute igre.

Muguruza je u prvom setu iskoristila nervozan početak i pogreške američke tenisačice te došla do prednosti 4:2.

Kenin je u sedmom gemu spasila 0:40 i došla do 4-4, ali je Španjolka osvojila sljedeća dva gema i došla na jedan set od osvajanja trećeg Grand Slam trofeja.

No, Kenin je u ostatku meča prestala promašivati i u preostala dva seta napravila samo osam neforsiranih pogrešaka, dok ih je Muguruza napravila čak 28 i skupo platila dvostruke pogreške.

Kenin je prelomila meč kada je u petom gemu trećeg seta spasila 0-40 te nizom od četiri osvojena gema stigla do najveće pobjede u karijeri, postavši osma različita pobjednica na posljednjih 12 Grand Slam turnira.

Za najveći trijumf u karijeri u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima Kenin je zaradila 4,12 milijuna australskih dolara. Garbine Muguruza je osvojila 2,065 milijuna australskih dolara za svoj drugi poraz u četvrtom finalu.

Bila je pobjednica u Parizu 2016. i u Wimbledonu 2017., gdje je izgubila finale 2015.

Kenin će na novoj WTA ljestvici osvanuti na 7. mjestu i biti najbolje rangirana američka tenisačica, dok će se Muguruza vratiti među 20 najboljih na svijetu i od ponedjeljka biti 16. igračica svijeta. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.