Išao se dokazati

Hrvat prvak Moldavije: Nikad nisam igrao u Prvoj HNL, a ovdje me slave!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Hrvat prvak Moldavije: Nikad nisam igrao u Prvoj HNL, a ovdje me slave!
25.05.2015.
u 22:18
"Menadžer mi je sredio probu u Milsamiju, a ja sam se odlučio za put u nepoznato. Išao sam 'trbuhom za kruhom', svjestan da mi je to prilika za dokazivanjem.
Pogledaj originalni članak

Uz Rakitića, Vidu, dinamovce... još je nekoliko hrvatskih igrača, koji su daleko od interesa javnosti i reprezentacije ove sezone prvaci svoje države.

Karlo Belak proteklih je dana s Milsamijem napravio veliko iznenađenje u moldavskom nogometu. Milsami je prvi put osvojio naslov prvaka i time srušio dugogodišnju dominaciju Šerifa, kluba koji je u posljednjih 15 godina osvojio čak 13 naslova prvaka Moldavije!

Karlo Belak je 24-godišnji Zagrepčanin koji je nakon odrađenog juniorskog staža u Dinamu branio boje Rudeša, Vrapča i Lučkog. No, onda se u veljači 2014. godine zaputio prema Moldaviji.

"Menadžer mi je sredio probu u Milsamiju, a ja sam se odlučio za put u nepoznato. Išao sam 'trbuhom za kruhom', svjestan da mi je to prilika za dokazivanjem. Čvrsto sam se odlučio baviti nogometom, a ovo je bila prilika za odlazak u inozemstvo", kazao je Karlo Belak u razgovoru za Goal, pa nastavio:

"Prema Moldaviji sam se zaputio s Josipom Šoljićem koji mi je puno pomogao u prilagodbi na drugačiji nogomet, kulturu, ali i život. Zbog toga sam mu iskreno zahvalan iako je on sa mnom u klubu ostao samo par mjeseci. No, uspio sam se snaći u Moldaviji, ponešto naučio i ruski jezik. Uglavnom, ovdje sam dobro prihvaćen."

Kakve je snage moldavska liga?

"Rekao bih da je to nešto između 1. i 2. HNL. Istina, Prvu HNL nisam igrao, ali je moldavska liga jača od našeg drugoligaškog nogometa. No, ovdje postoje tek četiri kvalitetnija kluba, ogromna je bodovna razlika između najboljih i onih lošijih momčadi u ligi. Mislim da bi prva četiri kluba u Moldaviji (Milsami, Dacia, Šerif i Tiraspol), pa možda i Zimbru mogli igrati u Prvoj HNL, oni slabiji klubovi nikako."

Može li se u Moldaviji pristojno zaraditi?

"Ovdje nemam plaću kao igrači Dinama ili Rijeke, ali ipak imam bolju nego što plaćaju ostali hrvatski prvoligaši. Evo, meni plaća ne kasni, sve je redovno, a dobivamo i premije. Ovdje sam godinu i pol, nešto se već skupilo na mom računu..."

A što je još rekao Karlo Belak, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Koji su sve Hrvati ove sezone već osvojili ili ovoga tjedna mogu osvojiti naslov prvaka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar radedc
radedc
22:43 25.05.2015.

Vecernjak - please - molim - naucite da se zemlja zove jednostavno MOLDOVA. Krace, lakse a ujedno i pravilno prema UN Konvenciji. Hvala!

PA
pavo
00:27 26.05.2015.

srbski - Moldavija /// hrvatski - Moldova

LU
lukabulic
08:07 26.05.2015.

komunisti su nam i jezik posrbili isto ko varga što je uzeo ruski zdravstveni sustav pod hrvatski jednostavno pripisao ga-