NASLOV OSIGURAN

Kako do Lige prvaka? Evo tko prijeti Dinamu, moguć i dvoboj sa Zvezdom

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Dinamo
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Rudeš - Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Dinamo
20.04.2019.
u 17:12
Trenutno je Dinamo nositelj i u posljednjem pretkolu (plasman u ovo pretkolo vodi izravno u grupnu fazu Europa lige), a da tako ostane, hrvatski prvak mora navijati za Slaviju iz Praga. Ako Slavia bude prvak, a ne Viktoria Plzen, onda će Dinamo biti nositelj kroz cijele kvalifikacije
Pogledaj originalni članak

Novi naslov je osiguran, a Dinamo već gleda prema ljetu i osnaživanju momčadi za europske izazove. I sam trener Nenad Bjelica nije skrivao ciljeve za iduću sezonu, a oni su postavljeni visoko - ulazak u Ligu prvaka

Ove sezone Dinamo je na posljednjoj prepreci ispao od švicarskog Young Boysa, a iako je trenutno priličan broj nepoznanica, može se već znati i tko bi mogao stajati plavima na putu prema najelitnijem europskom natjecanju. Neke momčadi imaju veliku bodovnu prednost pred pratiteljima u svojim ligama i samo ih čudo može zaustaviti u osvajanju naslova u njihovim ligama.

Hrvatski nacionalni koeficijent je bio vrlo dobar proteklih nekoliko godina pa je novim formatom kvalifikacija osigurano da hrvatski prvak krene svoj put u 2. pretkolu kao i prvaci Grčke i Danske. Iako bi protiv većine bio favorit i u prvom pretkolu, nikada se ne zna gdje se skriva 'mina' u jednom od 33 preostala sudionika tog dijela ždrijeba.  

Ne treba zanemariti ni financijske 'poklone' Uefe za svaku pobjedu u Europi, a Dinamo bi na njih mogao računati u 2. i 3. pretkolu gdje će biti nositelj

Tako momčad iz Maksimira u drugom pretkolu za protivnika može dobiti Maccabi Tel-Aviv ili Sheriff, dok ne može Maribor ili Crvenu Zvezdu koji bi trebali biti prvaci svojih država.

Ipak, u trećem pretkolu mogu se susresti i s Mariborom, ali i Crvenom zvezdom, a ne treba podcijeniti ni PAOK, BATE ili APOEL, klubove prepune europskog iskustva. 

>>> Pogledajte slavlje nogometaša Dinama nakon osvojenog naslova

Nadamo se da će naš prvak ipak proći i 'pakao' trećeg pretkola, a onda dolazi 'play-off', odnosno posljednja faza prije ulaska u skupine. 

Trenutno je Dinamo nositelj i u posljednjem pretkolu (plasman u ovo pretkolo vodi izravno u grupnu fazu Europa lige), a da tako ostane, hrvatski prvak mora navijati za Slaviju iz Praga. Ako Slavia bude prvak, a ne Viktoria Plzen, onda će Dinamo biti nositelj kroz cijele kvalifikacije. Tada bi za prolazak imao lakše protivnike - moguć je revanš s Young Boysima, a čekali bi ih i Astana, Ludogorets i Slavia Prag. Statusom nositelja plavi bi izbjegli i nizozemskog prvaka (Ajax ili PSV, ako Ajax ne osvoji Ligu prvaka) te snažne Kopenhagen i Celtic.  

Zanimljivo, Dinamo ne bi bio nositelj u posljednjem pretkolu ako Ajax osvoji Ligu prvaka jer bi tada austrijski Red Bull, koji ima bolji koeficijent od Dinama, išao u play-off, a ne direktno u skupinu Lige prvaka.

Ždrijeb 1. i 2. pretkola Lige prvaka održat će se 18. lipnja u Nyonu.

>>> Pogledaje što je rekao Nenad Bjelica nakon osvojenog naslova

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:06 20.04.2019.

" Moguć i dvoboj sa Zvezdom, " redakcija na nogama jer gledali bi ju uživo a ne moraju putovat 😂

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:01 20.04.2019.

nek ste vi napisali opančarski klub bi mogel igrat protiv Dinama!

SX
sudbina x
19:00 20.04.2019.

Dajte nam zvezdu da se igramo...