TKO BI OČEKIVAO?

Ivanišević šokirao izjavom: Samo je jedan favorit Roland Garrosa i izbacit će Novaka!

Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Tennis - ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open
24.05.2022.
u 08:47
Đoković je u prvom kolu uvjerljivo svladao japanskog tenisača Yoshihita Nishioku 6:3, 6:1, 6:0 te još jednom potvrdio da se vratio u pobjedničku formu, dostojnu broja jedan
Pogledaj originalni članak

Goran Ivanišević ostao je jedini trener Novaka Đokovića nakon odlaska Marijana Vajde i zato njegova izjava za L'Equipe zvuči čudnije nego što bi inače. Tiče se Roland Garrosa i favorita za njegovo osvajanje.

– Kad sam vidio ždrijeb, rekao sam da će Nadal doći do finala, što znači da će izbaciti Novaka. Za mene je samo jedan favorit Roland Garrosa i to je Rafael Nadal. Čak i uz ozljedu stopala koju je imao u Rimu. Moje mišljenje uvijek će biti takvo – izjavio je Ivanišević pa Novakove navijače, ali i mnoge druge, ostavio bez teksta.

No, čini se da je to Goranov klasični način "skidanja" pritiska sa svog tenisača kako bi se potpuno koncentrirao na ono što je pred njim. Istodobno, tako se stvara dodatni pritisak na Nadala. Naravno, tenisači takve razine teško podliježu takvim vrstama pritisaka, ali u ovom slučaju barem se izjavom o favoritu stvara određeni mir Đokoviću koji je u prvom kolu uvjerljivo svladao japanskog tenisača Yoshihita Nishioku 6:3, 6:1, 6:0 te još jednom potvrdio da se vratio u pobjedničku formu, dostojnu broja jedan.

Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open

I bez obzira na sve probleme oko (ne)bodovanja Wimbledona, jasno je da ne postoji turnir na kojem Đoković nije favorit. Ili, u ovom slučaju, jedan od favorita.

Što se Nadala i njegova pohoda na 14. titulu u Parizu tiče, u prvom je kolu također bio uvjerljiv. Pobijedio je Amerikanca Jordana Thompsona sa 6:2, 6:2, 6:2.

U slučaju da sve bude idealno, Španjolac i Srbin trebali bi se susresti već u četvrtfinalu.

>>> Novak Đoković u problemima sa sponzorima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar southman
southman
09:00 24.05.2022.

Sve ovisi o Nadalovu stopalu. Ali tko mu je kriv kad se ne liječi kao Đoković. U Beogradu tetura po terenu a u Rimu leti. Sve u par dana.

Avatar comandante
comandante
10:06 24.05.2022.

uvijek je bio ...pametan

NV
novo vriijeme
10:21 24.05.2022.

Nije fer da bilo tko može nastupiti samo cijepljeni jer cjepivo nije garancija da nisi zarazan i jer može dovesti do smrti i invaliditeta. Jedina garancija je testiranje dva puta na dan .