Kakva najava

Mladi reprezentativac predstavljen u Birminghamu: O tome sam uvijek sanjao

Foto: Press Association/Pixsell
Ivan Šunjić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ivan Šunjić
Foto: Press Association/Pixsell
Ivan Šunjić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Ivan Šunjić
26.07.2019.
u 19:53
Englezi su ga na društvenim mrežama najavili video-kolažem s kvadratićima uz poruku "It's happening"
Pogledaj originalni članak

Sada već bivši dinamovac 22-godišnji Ivan Šunjić potpisao je za Birmingham City. Mladi hrvatski reprezentativac predstavljen je u engleskom drugoligašu kao novo pojačanje, a potpisao je ugovor na pet godina.

Dinamo je za Šunjića dobio deset milijuna eura s bonusima, ali i 30 posto od idućeg transfera.

Englezi su ga na društvenim mrežama najavili u videu u kojem se pojavljuju i hrvatske kockice uz poruku "It's happening". 

'Sposoban je dodati loptu na različite načine, ali i brzo je osvojiti. Uklapa se u klupski način igre i formaciju', piše na službenoj stranici kluba. Šunjić je nakon Krovinovića (WBA) i Sluge (Luton) tako postao treći Hrvat koji je ovog ljeta stigao u englesku drugu ligu.

I Ivan se javio iz Birminghama:

'Danas sam potpisao ugovor za Birmingham City. U meni se miješaju osjećaji. Koliko sam sretan zbog nastavka karijere u Engleskoj što mi je oduvijek bio san, toliko sam i tužan zbog odlaska iz svog Dinama i Zagreba. No, to je život profesionalca koji sam prihvatio kada sam odlučio baviti se najboljim poslom na svijetu - nogometom.

Uvijek ću pamtiti trenutke iz prošle sezone kada smo na krilima navijača rušili rekorde i neugodne tradicije. Svoj san da istrčim na punom Maksimiru u dresu Dinama sam ostvario i sada mogu mirne duše otići ususret novim izazovima u karijeri. 

Ovim putem se zahvaljujem svima koji su bili dio mog nogometnog puta. Od Španskog, Zagreba, Lokomotive i posebno Dinama. Veliko hvala treneru Bjelici, stručnom stožeru, mojim suigračima iz Dinama te upravi i zaposlenicima kluba. Svim trenerima koji su radom i trudom utjecali na mene i moju karijeru. Neću sada nabrajati imena, jer bi sigurno nekoga izostavio a to ne želim.

Želim se zahvaliti i osobama iz Birmingham Citya koji su mi ukazali veliko povjerenje. Onog trenutka kada sam čuo da me žele, nisam dvojio niti sekunde. Engleska je san svakog nogometaša. Svim silama ću se truditi  da ispunim očekivanja koja su stavljena pred mene i unaprijed se veselim uspjesima u novome dresu.

Na kraju, veliko hvala mojoj obitelji koja mi je uvijek bila potpora na mom putu.'

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:49 28.07.2019.

Birmingham City je završio prvenstvo 2018/19 engleske druge lige na 17. mjestu od 24 ekipe. Nadam se da Šunjića očekuju nastupi što prije, a zatim prelazak u englesku prvu ligu ako zdravlje izdrži.

DH
dalibor.hren
20:32 26.07.2019.

Nisam siguran da je bilo pametno prodati Šunjića. Jedino opravdanje može biti ako su dobiveni novci uvjet za ostanak Olma!!!

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
21:38 26.07.2019.

Kao maloga oblačili su ga u odjelce s logom Birminghama!