RITMOM LOME SUPARNICE

Imamo li šanse protiv Francuskinja? Evo što će biti naš najveći adut

Imamo li šanse protiv Francuskinja? Evo što će biti naš najveći adut
18.12.2020.
u 07:30
– Igraju strašno dobro u obrani i znam da na tome stalno radi njihov izbornik. Imaju tri odlične vratarke, tako da je potpuno svejedno koje će se dvije danas pojaviti u zapisniku. Najjače oružje im je brza tranzicija iz obrane u napad - ističe Kapitanović
Pogledaj originalni članak

Ivana Kapitanović, vratarka hrvatske reprezentacije, trenutačno može samo gledati utakmice Europskog prvenstva. Nažalost, zaustavila ju je teška ozljeda koja ju je prisilila na stanku od šest do osam mjeseci.

– Nema mjesta suzama. Dogodilo se i iz svoje kože ne mogu. Vjerujem da ću se na parket vratiti nešto prije, recimo za pet mjeseci. Stradalo je koljeno, sve je popucalo. Operacija je bila u Francuskoj, a rehabilitaciju ću odraditi malo Hrvatskoj, malo u Francuskoj – rekla je Ivana.

Vaša razmišljanja o današnjem polufinalu Hrvatska – Francuska?

– Bit će jako, jako teška utakmica za nas. Nadam se da će biti neizvjesna do samog kraja i da ćemo na kraju mi u finale.

Naša prednost je što u utakmicu ulazimo rasterećeno, a one će imati pritisak jer se žele vratiti u europski vrh. Prošla godina nije im bila dobra i sada žele to ispraviti – rekla je Kapitanović.

Kako biste ocijenili Francusku?

– Igraju strašno dobro u obrani i znam da na tome stalno radi njihov izbornik. Imaju tri odlične vratarke, tako da je potpuno svejedno koje će se dvije danas pojaviti u zapisniku. Najjače oružje im je brza tranzicija iz obrane u napad.

Strahovito su brze, fizički nadmoćne. Nijedna igračica nema punu minutažu, njihov izbornik rotira sve igračice s klupe kako bi svih 60 minuta na parketu imao svježe igračice. Ritmom lome suparnice – ističe naša vratarka.

Tko im je najopasniji u fazi napada?

– Grace Zaadi, srednja vanjska. Ne zabija puno pogodaka, ali od nje sve počinje. Ima jako dobar pregled igre. Igrale smo zajedno u Metzu dok nije otišla u ruski Rostov. Zaustave li nju, pola posla bit će obavljeno – zaključila je Ivana koja će utakmicu gledati iz svog doma u Metzu.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar KiM
KiM
08:09 18.12.2020.

Razbice nas ko beba zvecku...