ATMOSFERA U OSIJEKU

I tenisači znaju: reprezentacija se najviše voli u Slavoniji

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
I tenisači znaju: reprezentacija se najviše voli u Slavoniji
06.02.2017.
u 07:52
– Publika je fantastična, najbolja dosad kad smo igrali kod kuće. Uživao sam Zadru, ali ovo je fantastično – govorio je oduševljeni Draganja nakon meča.
Pogledaj originalni članak

Osijek nije iznevjerio iako se na tribinama dvorane Gradski vrt nije dogodilo ništa neočekivano. Ostali su iznenađeni samo oni koji ne poznaju Slavoniju i Slavonce. Potvrdilo se po tko zna koji put kako je na istoku Hrvatske reprezentacija svetinja jer nevjerojatna atmosfera iz Osijeka još će se dugo prepričavati. Neusporediva s onom na prošlogodišnjem finalu Davisova kupa protiv Argentine u Zagrebu iako je tada na tribinama bilo sedam-osam puta više navijača.

Istina, bilo je i u osječkoj dvorani praznih mjesta, i to vjerojatno onih “sponzorskih”, s obzirom na to da ulaznica više nije bilo u prodaji jer su razgrabljene već prvoga dana, a bilo je i onih koji su, razočarani sastavom hrvatske reprezentacije za Davisov kup, na internetskim oglasnicima ispod cijene prodavali svoje pakete ulaznica. Kako su samo pogriješili! Jer oni koji su došli u Gradski vrt napravili su štimung za pamćenje, ni nalik uobičajenoj teniskoj atmosferi, nabildali samopouzdanje od većine otpisanim hrvatskim tenisačima, a Španjolce zbunili.

– Bili smo i mi isprva razočarani, ali predugo smo na ovakvo što čekali da bismo odustali... Ne igraju Čilić, Dodig, Škugor ili Karlović... igra Hrvatska! – objasnili su na ulazu u dvoranu supružnici Branko i Martina iz Osijeka.

Mnogi su ovom sastavu Hrvatske u srazu Davisova kupa protiv moćnih suparnika davali šanse jednake kao i osuđeniku na smrt koji odlazi na izvršenje kazne, ali euforično navijanje poguralo je Škugora, Draganju i Mektića do senzacije, na prag čuda.

Izađeš i uživaš

– U ovakvoj atmosferi ne možeš ne dati svoj maksimum. Ja sam to i napravio. Nedostajalo mi je samopouzdanja, ali to se pred ovakvom publikom ne vidi. Izađeš i uživaš – govorio je Franko Škugor nakon pobjede karijere protiv Pabla Carrena Buste.

I sutradan, u igri parova, dvorana je bila puna. Nikola Mektić i Marin Draganja nikada nisu imali potporu kakvu su imali u Osijeku, nikada uz sebe nisu imali više od 2500 navijača koji su s oduševljenjem ispratili svaki njihov uspješan poen i dizali ih poslije svake dobre igre španjolskog para. I to sva četiri i pol sata maratonskog meča, koliko je hrvatskom dvojcu trebalo da sruši pobjednike Roland Garrosa.

– Publika je fantastična, najbolja dosad kad smo igrali kod kuće. Uživao sam Zadru, ali ovo je fantastično – govorio je oduševljeni Draganja nakon meča.

A kakva je euforija vladala tek treći, odlučujući dan... Nitko nije želio propustiti priliku da pogura hrvatske tenisače prema sportskoj senzaciji.

– Mi na tribinama i dečki na terenu na istom smo zadatku, da damo sve od sebe – kazao je Zvonimir koji je meč pratio u društvu sina Ivana kojemu je dao ime po svome rukometnom junaku.

Za Domagoja Wagnera, predsjednika teniskog kluba Olimpija i jednog od inicijatora dolaska Davisova kupa u Osijek, slike s tribina bile su očekivane.

– Dogodilo se ono što smo već tjednima najavljivali – Slavonija nikada nije iznevjerila pa nije ni sada! Ovo nije ni prvi ni zadnji put da su Slavonci pokazali koliko im reprezentacija znači, bez obzira na to u kojem sastavu igrala. Ostali su iznenađeni samo oni koji nikada nisu bili u Slavoniji. Malo još stvari veseli narod na istoku Hrvatske, a jedna od njih je reprezentacija – veli Wagner.

Mogu i pod infuzijom

Mnogi vjeruju da je nakon svega Osijek zaslužio još jedan meč Davisova kupa kojim bi se Hrvatski teniski savez odužio Slavoncima za nevjerojatnu potporu iskazanu protiv Španjolaca.

– Sigurno je Osijek to zaslužio. Potpora s tribina je takva da utječe na dečke da mogu sve, bilo da su bolesni ili pod infuzijama, jer se igra srcem – zaključio je Wagner. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ST
Starotopoljanin
09:54 06.02.2017.

slavonci su dokazali i devedeseti prve,tko su i sto su i kako se bori za svoju domovinu.

Avatar Dančo
Dančo
10:11 06.02.2017.

u Dalmaciji bili bi izvizdani ako ne igraju svi u repki iz dalmacije

TR
trolokva
11:08 06.02.2017.

prvo hercegovina pa onda slavonija.