USKORO ĆE ODLUKA

Hrgović najavio meč u Zagrebu i progovorio o rivalu Babiću s kojim već dugo ratuje riječima

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Filip Hrgović
Foto: Sauerland Promotions
Filip Hrgović
Filip Hrgović i njegov otac (Foto: Dražen Brajdić)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Filip Hrgović održao je pokazni trening i konferenciju za medije
09.11.2020.
u 14:26
- Bitno da protivnik bude iz svjetskog vrha i da to odjekne u cijelom svijetu. Ako ta borba prođe dobro trebao bih biti među prvih pet na IBF-voj ljestvici izazivača - naglasio je El Animal
Pogledaj originalni članak

Hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović (28), koji je proteklog vikenda u Miamiju trijumfom protiv 39-godišnjeg Amerikanca Rydella Bookera stigao do svoje 12. profesionalne pobjede, u ponedjeljak je po povratku Zagreb najavio da postoji mogućnost da se još jednom bori ove godine, ali da pravi iskorak na IBF ljestvici izazivača očekuje sljedeće godine, kada bi se u veljači ili ožujku trebao boriti protiv nekoga iz svjetskog vrha. 

- Plan je da do kraja godine imam još jednu borbu, a to bi trebalo biti 19. prosinca u Zagrebu. Još ništa nije sigurno, odluka bi trebala biti donijeta u sljedećih sedam do deset dana. To će vjerojatno biti priredba bez publike, pa bi se mogla održati u manjem prostoru gdje je potreban samo ring i kamere - izjavio je Hrgović na konferenciji za novinare. 

Hrgović je odmah nakon pobjede protiv Bookera prozvao borce protiv kojih se želi boriti da potpišu ugovor, pa je tada u Miamiju spomenuo Britance Joea Joycea, Derecka Chisoru i Dilliana Whyteaa, Amerikanca Michaela Huntera te Rusa Aleksandera Povetkina.

 - Te koje sam prozvao, protiv njih bih se trebao boriti u veljači ili ožujku. No, treba napraviti dogovor s njima. Svejedno je tko bi to bio, ali je bitno da to bude protivnik iz svjetskog vrha i da to odjekne u cijelom svijetu. Ako ta borba prođe dobro trebao bih biti među prvih pet na IBF-voj ljestvici izazivača.

Također, onda bi sljedeće godine mogao imati tri ili četiri borbe - rekao je Hrgović i dodao: Naš je cilj borba za titulu po IBF-u. Moguće je da se za titulu borim već sljedeće godine, ili 2022. No, možda to ne bude nikada. Morat ćemo pričekati da vidimo kako će se stvari razvijati - rekao je Hrgović.

Osvrnuo se i na meč od prije dva dana u Miamiju u kojem je prekidom u petoj rundi pobijedio je Amerikanca Rydella Bookera. Naime, sudac u ringu prekinuo je meč nakon 40 sekundi pete runde nakon što je vidljivo izmorenom 39-godišnjem Amerikancu počeo popuštati obrambeni gard pred Hrgovićevim teškim udarcima.

 - Sudac je dobro odlučio što je prekinuo borbu. Booker nije imao kontrolu i bodovno je puno zaostajao. Možda bi izdržao još koju rundu, ali to ne bi imalo smisla, samo bi dobio još više batina. Mislim da sam tu borbu jako dobro odradio i prvi sam koji ga je uspio 'završiti'. Bugar Kubrat Pulev, koji se je dva puta borio za naslov svjetskog prvaka, dobio ga je sudačkom odlukom nakon deset rundi -dodao je Hrgović.

 Novinare je zanimalo i što misli o izjavama Alena Babića, 29-godišnjeg hrvatskog boksača u teškoj kategoriji, koji je rekao da bi se želio boriti sa Hrgovićem, ali da ga se on boji. Babić je profesionalnu karijeru počeo u srpnju prošle godine i u dosadašnjih pet borbi protiv slabo poznatih protivnika ostvario je isto toliko pobjeda prekidom ili nokautom. 

- On svojim ponašanjem i načinom boksa dovoljno govori o sebi. Boksački je jako limitiran i nema predispozicije da bude u svjetskom vrhu. Ima taj 'trashtalk', moje ime mu je često u ustima i skužio je da to prolazi po raznim portalima - izjavio je Hrgović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar @proma-trač
@proma-trač
15:38 09.11.2020.

Bravo Hrga, čestitam ti na najnovijoj pobjedi. Najinteresantniji su mi ovi zavidni trolovi koji te bezobrazno kritiziraju, a koji ne mogu ni 20 m istrčati, a da ne kolabriraju. Jedan si od najboljih, valjda će jednom doći i ta dugo očekivana borba s velikanima pa da svima onda dokažeš koliko vrijediš.

Avatar TheJack
TheJack
15:03 09.11.2020.

Daj Babicu sansu.

MI
Mislav28
15:01 09.11.2020.

Naruči opet nekog starca da ga tućeš u ringu i tako do mirovine da ti se svi smiju .