SVJETSKI KUP

Fak odličan jedanaesti u sprintu

Foto: AFP
Fak odličan jedanaesti u sprintu
18.03.2010.
u 16:04
Hrvatski biatlonac Jakov Fak nastavlja s odličnim rezultatima na kraju ove sezone. U sprinterskoj utrci Svjetskog kupa na 10 km u norveškom Holmenkollenu osvojio je 11. mjesto.
Pogledaj originalni članak

Fak je savršeno pucao obje serije, svih je njegovih deset metaka pogodilo metu, a mirna mu je ruka omogućila da se bori za pozicije u samom vrhu redoslijeda. No, najboljih sedam u četvrtak je također pucalo bez pogreške, a Fak je tako doskijao do jedanaestog mjesta.

Na kraju je za pobjednikom Martinom Fourcadeom iz Francuske zaostao 45.6 sekundi. Iza Fourcadeovih leđa su se, pak, poredali drugoplasirani Rus Maksim Čudov, Austrijanac Christoph Sumann, još jedan Rus Aleksej Volkov te petoplasirani Slovenac Janez Marič.

Fak je ovim plasmanom došao do novih trideset bodova u Svjetskom kupu te sa 179 zauzima 37. mjesto u ukupnom redoslijedu. U redoslijedu sprintera Fak je došao do okrugle brojke od 100 osvojenih bodova.

U Holmenkollenu se za dva dana održava dohvatna utrka na 12,5 kilometara.

Svjetsku kup biatlonaca, sprint 10km, Holmenkollen:

1. Martin Fourcade (Fra) 26:08.1

2. Maksim Čudov (Rus) +7.1

3. Christoph Sumann (Aut) +9.4

4. Aleksej Volkov (Rus) +15.9

5. Janez Marič (Slo) +24.3

...

11. Jakov Fak (Hrv) +45.6

...

Svjetski kup biatlonaca, ukupni poredak:

1. Sumann (Aut) 677

2. Svendsen (Nor) 676

3. Ustjugov (Rus) 637

4. Fourcade (Fra) 601

5. Čerezov (Rus) 582

...

38. Fak (Hrv) 179

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.