INTER - DINAMO 1:3 Pogocima Mandžukića, Vrdoljaka i Moralesa Dinamo svladao Inter

Dinamo preokretom do pobjede u Zaprešiću

02.11.2008.
u 17:44
Pogledaj originalni članak

Nije bilo iznenađenja u Zaprešiću, Dinamo je uoči gostovanja u Londonu svladao Inter 3:1 (3:1) i plavi mirno putuju na dvoboj s Tottenhamom. Trenera Branka Ivankovića posebno mora veseliti odlična forma veznih igrača Sammira, Moralesa i Vrdoljaka, kao i Mandžukića, taj je raspoloženi kvartet zapravo bio dovoljan za nove Dinamove bodove u predgrađu.

U Interovim klupskim prostorijama, uoči utakmice s Dinamom, gledali smo kako Hrvatska gubi rukometni dvoboj protiv Mađara. I u jednom nam je trenutku prišao Interov sportski direktor, Branko Laljak, i šapnuo:

- Danas pobjeđujemo! Imat ćete o čemu pisati, zaboravite rutinsku nedjelju – “podbadao” je Laljak, jasno aludiravši na spoznaju da novinari koji prate Dinamo nikad, ali baš nikad, ne mogu planirati ništa dugoročnije od nekoliko sati.

A Laljak predobro zna kako to ide. Bio je, naime, glavni direktor u vrijeme kad se maksimirski klub zvao Croatia, kad je igrao u Ligi prvaka. Veliki je Dinamov zaljubljenik, no sad se na sve načine bori održati na životu maleni klub iz zagrebačkog predgrađa, koji je sve manje div, a sve više siromah...

A kad smo ga upitali otkud toliki optimizam uoči okršaja s liderom prvenstva, Laljak je mudrijaški odgovorio:

- Imam dobar osjećaj, nos mi govori da će biti dobro...
I prvih 120 sekundi dvoboja, Laljkov je nos dobro njušio! Pritisak domaćina donio je dva kornera i vodstvo već u 2. minuti, Bule je na šest metara od vrata skočio više od zamjenskog kapetana plavih, Drpića, i udarcem glavom zatresao mrežu. No, rano primljeni pogodak nije poremetio plave.

Sammir je bio vrlo, vrlo raspoložen, nerijetko je vezivao uz sebe po dvojicu suparnika i potom ih se lakoćom oslobađao. Vrlo dobru igru Sammir je potvrdio sudjelovanjem kod prva dva Dinamova pogotka – na njemu je bio prekršaj uoči izjednačenja Mandžukića, a odigrao je i dvostruko dodavanje s kasnijim strijelcem Vrdoljakom za Dinamovih 2:1! Iako je Dinamo brzo preokrenuo rezultat, Inter nije potonuo.

Štoviše, domaćin je hrabro prijetio, pa je Kelava u nekoliko navrata morao iskazati sve vrline ne bi li sačuvao mrežu. Igralo se posve otvoreno, sijevalo je u oba 16-erca i onaj tko je na kladionici tipovao na mnogo pogodaka, zadovoljno je trljao ruke. Vidjeli smo niz dobrih, igračkih poteza, Sammirove je majstorije kod domaćina pratio i Bule, pa je pljesak često odjekivao sa zaprešićke tribine.

Driblinzi i lijepa dodavanja obilježili su ovu korektnu utakmicu, čiji je ishod posve usmjerio majstorski pogodak Moralesa za 3:1 na isteku prvog dijela, u prvoj minuti sučeve nadoknade. Nastavak je donio “laganicu”, Dinamo je, zadovoljan rezultatom, očito već mislima bio na White Hart Laneu. A Inter, unatoč silnoj želji, ipak nema klasu kojom bi mogao nadoknaditi Dinamovih dva razlike

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr