USKORO KREĆE

Dinamo i Osijek na zahtjevne protivnike u drugom pretkolu, evo što sve čeka Hrvate

Dinamo i Osijek na zahtjevne protivnike u drugom pretkolu, evo što sve čeka Hrvate
17.06.2021.
u 14:55
Drugo pretkolo igra se 20. i 21. te 27. i 28. srpnja, a Dinamo će prvu utakmicu igrati u Maksimiru. U tom drugom pretkolu, ali Konferencijske lige bit će i naša tri ostala predstavnika – Osijek, Rijeka i Hajduk
Pogledaj originalni članak

Svi hrvatski klubovi koji su izborili igranje u Europi jučer su saznali svoje suparnike u drugim pretkolima, a najbolje je prošla Rijeka. No krenimo redom. Dinamo je u utorak saznao suparnika u prvom pretkolu i veliki je favorit protiv islandskog Valura.

U slučaju senzacije, ako plavi ne prođu, ići će u drugo pretkolo Konferencijske lige i tamo će im suparnik biti poraženi iz susreta norveškog Bodo/Glimta i poljske Legije, što bi bilo vrlo nezgodno. Stoga plavi jednostavno moraju proći Islanđane, a onda će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Omonije iz Nikozije. Ciprani nisu baš dobar ždrijeb jer bilo je i mnogo lakših. Ipak, i tu bi Dinamo trebao biti favorit, no ne smije podcijeniti ovog suparnika. Ciprani imaju tri igrača na Europskom prvenstvu, to su Jan Duriš i Tomislav Hubočan koji su u reprezentaciji Slovačke, a Adam Lang je s mađarskom reprezentacijom. Plavima je ipak najpoznatiji Jan Lecjaks koji je jedno vrijeme igrao u Dinamu pa u Lokomotivi, ali se baš i nije istaknuo pa su ga se Zagrepčani riješili.

Omonia je bila dobra u Europi

Trener im je nekadašnji branič Manchester Uniteda Henning Berg koji u kadru ima još kvalitetnih igrača (tri ciparska reprezentativca, 36-godišnji Jordi Gomez, bivši reprezentativac Srbije Marko Šćepović...).

Prošle je sezone Omonia u Europi bila prilično dobra, prošla je u kvalifikacijama Europske lige preko armenskog Banantsa i izraelskog Beitara te ušla u skupinu i stigla čak do grupne faze. U grupnoj fazi po dvaput je izgubila od PSV-a i Granade, a pobijedila je PAOK s 2:1 te s njim remizirala (1:1). Podsjetimo, Omonia je 2006. godine u prvom pretkolu Kupa Uefe izbacila Rijeku s 2:1 i 2:2.

Drugo pretkolo igra se 20. i 21. te 27. i 28. srpnja, a Dinamo će prvu utakmicu igrati u Maksimiru. U tom drugom pretkolu, ali Konferencijske lige bit će i naša tri ostala predstavnika – Osijek, Rijeka i Hajduk. Osijek je najlošije prošao, suparnik će mu biti Nenadu Bjelici dobro poznati Pogon iz Szczecina. To je klub u kojem su dva igrača koji jako dobro poznaju hrvatski nogomet, nekadašnji vratar Hajduka Dante Stipica i bivši kapetan Rijeke Alexander Gorgon. Za Osijek je možda dobro što će prvu utakmicu igrati u Poljskoj.

Hajduk je za suparnika dobio prilično nepoznati kazahstanski klub Tobol. Najveći suparnik mogao bi mu biti dugi put, oko 4000 kilometara u jednom smjeru, a prvi susret igrat će se u Splitu. Najpoznatiji igrač Tobola je srpski igrač Zoran Tošić koji je u dijelu karijere bio i u Manchester Unitedu. Kadar im je gotovo dvostruko jeftiniji od kadra Hajduka, ali bijeli će morati biti jako oprezni u ta dva susreta.

Hajduk: Odradit ćemo posao

– Očekujem dvije teške utakmice s nezgodnim protivnikom. Imamo dosta vremena za pripremu. Krećemo odmah i učinit ćemo sve što možemo da preskočimo ovu prepreku. Na udaljenost destinacije ne možemo utjecati te na taj podatak ne treba trošiti energiju. Otići ćemo tamo i odraditi svoj posao. Već nešto znamo o našem protivniku, ali oni imaju nekoliko igrača iz naše regije i vjerojatno u ovom trenutku znaju više o nama nego mi o njima. Kako se utakmica bude približavala, imat ćemo sve informacije. Sve gledamo s pozitivne strane, pa tako i ždrijeb, drago nam je što prvu igramo na Poljudu, nadam se da će nas navijači moći vidjeti uživo – rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson. Najbolje je u jučerašnjem ždrijebu prošla Rijeka. Momčad Gorana Tomića igrat će protiv boljeg iz susreta andorske Santa Julije i dobro nam poznate malteške Gzire. Maltežani su prije dvije godine izbacili Hajduk, a tamo još uvijek igra onaj Jefferson koji je zabio Splićanima na Poljudu i izbacio ih. Rijeka će prvu utakmicu igrati u Andori ili na Malti. Vjerujemo da je Rijeci svejedno tko će joj od ta dva kluba biti suparnik, možda bi radije izabrala kvalitetniji sastav s Malte jer je tamo lakše doputovati nego se voziti gotovo tri sata zavojitom cestom od Barcelone do Andore.

POGLEDAJTE VIDEO: Bruno Petković

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DH
dalibor.hren
10:31 19.06.2021.

Sad je protiv Osijeka i čitav Pogon!?