Košarka

Cibona dovodi Iranca s britanskom putovnicom

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Cibona dovodi Iranca s britanskom putovnicom
30.12.2017.
u 07:00
– Treba nam čvrst početak, puno bolji nego protiv Crvene zvezde i Mege. Mi smo ti koji suparnika moramo natjerati da griješi, a ne se pasivizirati
Pogledaj originalni članak

U prilično izjednačenoj ABA ligi, košarkaši Cedevite (10-3) i Cibone (6-7) danas igraju vrlo važne utakmice za krajnju im sudbinu u tom natjecanju.

Sedmoplasirani cibosi dočekuju ligaškog lidera Budućnost (21 sat) i, ako Podgoričane iznenade kao što je to učinio i Zadar, vukovi bi potvrdili ozbiljnu kandidaturu za četvrto mjesto i nastup u doigravanju.

Ako pak cedevitaši danas (17 sati) pobijede u Laktašima, ne samo da bi time uzvratili Igokei za kiks u Zagrebu, nego bi i zadržali solidne izglede u utrci za startnu jedinicu.

Za posljednju ovogodišnju utakmicu regionalne lige, protiv suparnika s kojim njegov klub ima negativan skor (13-16), Cibonin trener Ante Nazor ističe:

– Treba nam čvrst početak, puno bolji nego protiv Crvene zvezde i Mege. Mi smo ti koji suparnika moramo natjerati da griješi, a ne se pasivizirati i samo čekati da oni pogriješe. Moramo imati kontrolu skoka i proaktivnu obranu iz koje ćemo moći vući kontre. Jer, nama sporiji ritam protiv Budućnosti nikako ne odgovara. Ne trčati, ili u tranziciji ili u poziciji, bilo bi pogubno za nas.

Ono što bi za Cibonu trebalo biti ohrabrujuće jest dolazak Britanca iranskih korijena Aarona Geramipoora. Riječ je o 25-godišnjem, 210 cm visokom, centru koji je prvi dio sezone proveo u Iranu, gdje je za Azad prosječno knjižio 16 koševa, 6 skokova i 1.5 blokadu po utakmici.

–Taj nam klasični centar treba da možemo poštedjeti Žorića. Korpulentan je igrač koji bi trebao popraviti naš skok i zatvoriti reket – objasnio je Nazor, koji se novom igraču nada već prvog dana nove godine. A njegov kolega s Cedevitine klupe Jure Zdovc nada se najboljem izdanju svojih veterana i nositelja igre Ukića i Nicholsa, koji su propustili utakmicu s Levalloisom.

– Ovo nam je jako bitna utakmica ako želimo ostati u borbi za vrh, a i da Igokei uzvratimo za poraz u Zagrebu od 79:84. No, Igokea je momčad koja nam u ovoj ligi najviše ne leži.

Unatoč toj konstataciji, valja reći da je Cedevita u posljednjih šest nastupa u Laktašima slavila pet puta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar links
links
07:38 31.12.2017.

nazor se sve više pokazuje kao promašaj...