NHL LIGA

Chicago tri puta vodio pa izgubio od Floride

Foto: AFP
Chicago tri puta vodio pa izgubio od Floride
02.10.2009.
u 21:40
Po prvi puta od postojanja NHL lige jedna je utakmica odigrana u Finskoj. Domaćin susreta u kojem su Florida Panthersi nakon izvođenja penala pobijedili Chicago Blackhawkse 4-3 bio je Helsinki.
Pogledaj originalni članak

Utakmicu je u Hartwall Areni uživo pratilo 12056 gledatelja, a gol odluke postigao je baš Finac u redovima Panthersa Ville Koistinen. Momak rođen u Tampereu bio je strijelac i u osnovnom dijelu utakmice.

Prvi NHL pogodak ikada na tlu Finske postigao je Chicagov Patrick Kane, ujedno i asistent za drugi gol Čikažana, a njegov je trud u nastavku prve trećine utakmice anulirao Michael Frolik. Ponovno je momčad Chicaga bila ta koja je povela, ovaj puta preko Dustina Byfugliena.

Uvodni bljesak Koistinena izjednačio je susret na 2-2 da bi pogotkom Patricka Sharpa Blackhawksi ponovno preuzeli kontrolu utakmice. Pogodak vrijedan dodatnog vremena, a kako će se pokazati, i kaznenih udaraca postigao je David Booth iz solo akcije dvije i pol minute prije kraja utakmice.

U raspucavanju kaznenih udaraca Chicago je bio neprecizan u oba pokušaja, Floridini igrači precizni u svoja tri.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.