SMJENA U RUSIJI

Čerčesov dobio nasljednika: Na klupu sjeda proslavljeni internacionalac

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Čerčesov dobio nasljednika: Na klupu sjeda proslavljeni internacionalac
23.07.2021.
u 23:00
Na klupi ruske reprezentacije došlo je do smjene nakon što je momčad pod vodstvom Stanislava Čerčesova u skupini na Europskom prvenstvu osvojila zadnje mjesto
Pogledaj originalni članak

Proslavljeni ruski internacionalac 52-godišnji Valerij Karpin u petak je postavljen za novog izbornika nogometne reprezentacije Rusije, a glavni će mu zadatak biti kvalificirati se za završni turnir Svjetskog prvenstva u Kataru, u skupini u kojoj se nalazi i Hrvatska.

Na klupi ruske reprezentacije došlo je do smjene nakon što je momčad pod vodstvom Stanislava Čerčesova u skupini na Europskom prvenstvu osvojila zadnje mjesto doživjevši uvjerljive poraze od Belgije i Danske te tako ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja.

Čerčesov je na izborničkoj poziciji bio od 2016., na Svjetskom prvenstvu 2018. kojem je Rusija bila domaćin u četvrtfinalu su njegove izabranike zaustavili hrvatski nogometaši pobijedivši ih boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Karpin će potpisati ugovor 26. srpnja, a on će biti zaključen samo do kraja ove godine i njegovo će produljenje ovisiti o rezultatu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Rusija se nalazi u skupini H s Hrvatskom, Slovačkom, Ciprom, Slovenijom i Maltom i trenutačno je na drugom mjestu sa šest bodova iz tri nastupa, koliko ima i vodeća Hrvatska. Samo će prvoplasirana reprezentacija iz svake skupine izboriti izravan plasman u Katar, dok će drugoplasirani u doigravanje.

Upravo će dvoboj protiv Hrvatske 1. rujna na moskovskom stadionu Lužnjiki biti Karpinov izbornički debi u službenim utakmicama.

Veći dio igračke karijere proveo je u španjolskoj, a imao je više od 70 reprezentativnih nastupa. Kao trener je prošle sezone vodio Rostov do devetog mjesta u ruskoj Premijer ligi.

"Valerija Karpina ne treba posebno predstavljati. Nakon igračke karijere stekao je bogato trenersko iskustvo koje uključuje i uspješan rad na klupi Rostova prethodnih godina", izjavio je predsjednik Ruskog nogometnog saveza Aleksander Djukov.

Karpin je igračku karijeru završio 2005. u Real Sociedadu, a od 2009. je započeo trenersku karijeru na klupi moskovskog Spartaka čiji je trener bio u dva navrata, između 2009. i 2014., da bi potom po jednu sezonu proveo na klupi Mallorce i Torpedo Armavira. Od 2017. je bio trener Rostova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.