Remi u derbiju

Celjani putovali po poljskim putevima, 'plinarima' Lesjak ušao u glave

Celjani putovali po poljskim putevima, 'plinarima' Lesjak ušao u glave
20.09.2017.
u 09:36
U najavi domaće premijere u Ligi prvaka protiv Pick Szegeda (subota, 20 sati) igrači Kasima Kamenice pokazali dva lica.
Pogledaj originalni članak

Nakon boda u Kristianstadu na otvaranju Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba osvojili su bod i u derbiju regionalne SEHA lige protiv Celja (25:25). U kakvoj su formi Slovenci ove godine, mogli su odnijeti i puni plijen, nešto slično smo već vidjeli u siječnju u utakmici reprezentacija za broncu.

Urban Lesjak ulovio je sve živo u zadnjih petnaest minuta. Svaka čast, vrhunski je vratar, ali dosta su mu i pomogli igrači našeg prvaka. Promašivali su kao na traci Žarko Marković, Mandalinić, Kontrec... Istina, sezona je mlada, ali nema puno vremena za uštimavanje nišanskih sprava. Naročito u Ligi prvaka, a zagrebaši već u subotu dočekuju Pick Szeged.

Kemija u svlačionici je ključna

– Ponovo nam se dogodila ista stvar kao u LP-u, ne bismo smjeli dozvoljavati takve stvari. To smo trebali mirno privesti kraju, ali bilo je previše pogrešaka, počevši od mene. Nisam zadovoljan. Lesjak je odličan, ušao nam je u šut i glave, u jednom trenutku više nismo mogli do gola – kaže Mario Vuglač, povratnik u klub.

– Otišlo je dosta igrača, ali je oslonac ekipe ostao: Tonči, Joso, Zlaja, tu je i Vori. Nadam se da će nas prestati pratiti ozljede, da će se što prije vratiti Bičanić, Pavlović i Božić-Pavletić. Nadam se i pobjedi protiv Szegeda.

I nije PPD Zagreb bez šanse, okupljena je zanimljiva ekipa, ali generacijski pomalo udaljena, pa će dosta toga ovisiti o kemiji u svlačionici.

Na kraju se morali spašavati

Krene li Kamenica s istom početnom postavom protiv Szegeda kao protiv Celja, oni koji inače dolaze samo u Arenu, pitat će se jesmo li na pravoj utakmici. Dobra je bila ta postava s Hrstićem, Mrakovčićem i Vuglačom na vanjskim pozicijama, do 15. minute otišli su na +5 i svi se upisali u strijelce. Imali su to zagrebaši i u nastavku, ali u oba su navrata uslijedila brljanja, gubljenje lopti sa sedmoricom u napadu ili već spomenuta raspucavanja Lesjaka. Na kraju je Skok morao spašavati jer su Celjani imali napad i minutu odmora za pobjedu.

– Uz malo više discipline mislim da bismo pobijedili – kaže Skok, a trener Kamenica ističe:

– Ne bih htio umanjiti Lesjakov udio, ali mi pri šutu nismo ispoštovali neke stvari, pa smo se na kraju morali spašavati.

I gosti su napravili more pogrešaka, a njihov trener Branko Tamše spomenuo je da su više od tri sata putovali jer su uletjeli u krkljanac zbog prometne nesreće pa su morali po poljskim putevima do Zagreba. I da, orden za žrtvu prema rukometu svima koji su po tom pasjem vremenu potegli do Podsuseda. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZO
zoranos
09:46 20.09.2017.

Dakle PPD je bez vizije - što oni zapravo žele? Pojačali su se, ali ne mogu napraviti iskorak, jer za to je potrebno puno više ulaganja. Sada imamo više stranaca nego domaćih, imamo i puno veterana i u PPD-u samo još Mandalinić igra od reprezentativaca. Jel pametno npr. da jedan Vori koći razvoj Kontreca (u Švedskoj Vori igrao cijelu utakmicu). Nema iskoraka u Europi, a radi se veliki korak unazad što se tiče reprezentacije. Uglavnom mislim da se trebamo polako pripremati da nam reprezentacija veše neće ponekada niti skupinu prolaziti.