KAKAV BIZNIS

Brazil u 2009. izvezao 1017 nogometaša

Foto: AFP
Brazil u 2009. izvezao 1017 nogometaša
18.02.2010.
u 19:34
Prema službeno dostupnim podacima Brazilskoga nogometnog saveza (CBF), iz tamošnjih je liga tijekom prošle godine u inozemstvo otišlo više od tisuću nogometaša.
Pogledaj originalni članak

Konkretno, radi se o brojci od 1017 nogometaša koji su od CBF-a zatražili ispisnicu zbog odlaska izvan granica države, bilo na kraći, bilo na duži period.

Na prvom mjestu ljestvice zemalja-uvoznica prošle je godine po običaju bio Portugal sa 181 nogometašem pristiglim iz Brazila. Na drugom je mjestu Njemačka sa 60 dovedenih Brazilaca. Njih čak 15 doveo je očito ambiciozni šestoligaš Prignitzer Kuckuck Kickers iz Brandenburga.

Valja napomenuti da se istodobno u 12 mjeseci 2009. godine u Brazil iz inozemstva vratilo 707 nogometaša.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.