STOLNI TENIS

Brane Europu s 55-godišnjakinjom

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Brane Europu s 55-godišnjakinjom
23.06.2018.
u 00:30
– Sljedeće sezone napadamo četiri trofeja. Lani smo osvojili tri, a izmaknula nam je Srednjoeuropska superliga – rekao je dr. Martin Tino Časl.
Pogledaj originalni članak

Stolnotenisačice Dr. Časla branit će sljedeće godine naslov osvajačica Lige prvakinja. Dr. Martin Tino Časl, predsjednik kluba, odlučio se za tu priliku još dodatno pojačati pa će u sljedećoj sezoni u klubu imati čak šest igračica iz Azije. U klubu su ostale Hoi Kem Doo iz Hong Konga, Jiel Li, Kineskinja s nizozemskom putovnicom, i Fu Yu, Kineskinja s portugalskom putovnicom. Nove igračice su Xian Lian Ni, Kineskinja koja ima putovnicu Luksemburga, Melek Hu, Kineskinja koja igra za Tursku, i Kineskinja Gaoyang Liu.

– Uz njih sam za sljedeću sezonu prijavio i dvije naše igračice, Mirelu Đurak i Dorinu Srebrnjak – rekao je dr. Martin Tino Časl.

Kako to da ste se odlučili za nastup u Ligi prvakinja?

– Nazvale su me Kineskinje koje su ove sezone igrale i rekle: “Šefe, zašto ne bismo odigrale još jednu sezonu? Lijepo nam je kod vas, Zagreb je lijep grad.” I što sam mogao nego da im ispunim želju. Dakle sve igračice koje su igrale u protekloj sezoni izrazile su želju da igraju i u novoj sezoni. Htjela je igrati i Zhao, ali se u međuvremenu zaposlila u jednoj kineskoj banci i gazda je rekao da je neće tako često puštati u Europu. Umjesto nje morao sam dovesti neke druge igračice. Jer, Zhao je u Ligi prvakinja imala sedam pobjeda i nijedan poraz. Nisu loše bile ni Doo koja je imala skor 7:12 te Fu Yu sa skorom 9:1. Nešto slabije igrala je Jie Li – 3:6 – istaknuo je predsjednik kluba.

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dr. Časl

Kakva su pojačanja?

– Xian Lian Ni ima 55 godina, ali još uvijek igra jako dobro. Ove sezone je osvojila ETTU cup. Ima više od dvadeset osvojenih svjetskih medalja i trenutačno je 41. na svjetskoj rang-listi. Melek Hu je aktualna europska prvakinja, dok je Gaoyang Liu mlada igračica, ima 22 godine i osvojila je zlato na Olimpijskim igrama mladih prije dvije godine u Nianingu – rekao je Martin Tino Časl.

Hoće li budžet za novu sezonu biti veći s obzirom na tri nove igračice?

– Neće. Bit će isti. Jer, šest igračica iz Azije neće igrati baš sve mečeve. Svaka će odigrati po nekoliko, a kako su one plaćene po meču, imat ću isti trošak kao i prošle sezone. No sad ću imati manje troškove za njihov smještaj. Naime, do lipnja će biti gotov novi hotel u okviru moje privatne škole. Predložio sam ITTF-u da kod mene bude svjetski centar za mlade igračice, ali nisu pokazali zanimanje – otkrio je dr. Časl.

Ždrijeb Lige prvakinja je 7. srpnja, a već se sada zna da Liga počinje 12. listopada domaćom utakmicom.

– Sljedeće sezone napadamo četiri trofeja. Lani smo osvojili tri, a izmaknula nam je Srednjoeuropska superliga – zaključio je dr. Martin Tino Časl.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.