25. lipnja

Bellatorovo "predjelo" nudi obračun dvije donedavne UFC zvijezde

Foto: Vecernji.hr
Bellatorovo "predjelo" nudi obračun dvije donedavne UFC zvijezde
21.06.2017.
u 16:33
Legendarni Madison Square Garden će ugostiti ono najbolje što ima promocija Scotta Cokera
Pogledaj originalni članak

U noći sa subote na nedjelju, 25. lipnja, Bellator će održati svoju najveću priredbu  do sada – Bellator 180 – New York City. Legendarni Madison Square Garden će ugostiti ono najbolje što ima promocija Scotta Cokera, a u ovoj najavi ćemo se baviti “srednjim” dijelom eventa koji predvode Phil Davis i Ryan Bader u meču za titulu prvaka poluteške kategorije. Izravni prijenos pogledajte od 02:00 sata na Fight Channel PPV-u!

Četiri meča predvođeni već spomenutim dvobojem za titulu u “-93 kg kategoriji” će poslužiti kao sjajan uvod u “NYC” dvoboje koji će kulminirati mečevima Fedor vs. Mitrione i Sonnen vs. Silva.

Ironija u čitavoj priči jest da su najveće zvijezde oba dijela bivši UFC-ovci koji su u  proteklom periodu prebjegli u njima ugodniju radnu okolinu – onu Bellatorovu. Za Badera će to biti debi u drugoj promociji nakon što je punih 9 godina proveo u Octagonu. Kao izdanak “The Ultimate Fightera” (pobijedio je u showu), Bader je vrlo brzo napredovao u kvalitetom tada natrpanoj poluteškoj kategoriji. Ipak, nikada nije stigao do prilike za naslov. U nekoliko navrata je bio vrlo blizu, no šansu nije dobio. Ukupno je unutar Octagona ubilježio 15 pobjeda i tek pet poraza, a među slavnim imenima čije je skalpove pospremio u vitrinu su i Quinton Jackson, Ovince St. Preux, Rashad Evans, Rogerio Nogueira i – Phil Davis 2015. godine. Malo tko se u biti sjeća dvoboja koji je otišao na Baderovu stranu tek nakon podijeljene sudačke odluke. U obračunu dva hrvača i nije bilo posebno atraktivnih poteza pa se publika nada da će revanš ponuditi puno zanimljiviju priču.

Uloge su sada bitno drugačije. Davis je Bellatorov prvak, a Bader ima pravo uzeti “zlato” već u prvom nastupu za novog poslodavca. U posljednjih osam pobjeda, pobijedio je 7 puta uključujući zadnje dvije pobjede protiv Latifija i Nogueire. Posljednji čovjek koji mu je uspio stati na kraj bio je Anthony Johnson 2016. godine. Pogađate, Bader je kao i većina Johnsonovih protivnika stradao nokautom.

Davisova priča je prilično slična. U elitnoj je promociji proveo pet godina, nakon čega se odlučio na promjenu radne okoline. Od dolaska u Bellatorov kavez, Davis je uspio povezati četiri vrijedne pobjede, osvojiti turnir u poluteškoj kategoriji, slaviti u meču za mjesto prvog “contendera” i na koncu u posljednjem nastupu osvojiti pojas protiv Liama McGearyja.

Trenutačno je na impresivnih 17-3, a među ova tri poraza je i onaj od Ryana Badera iz 2015. godine. To mu je ujedno i posljednji izgubljeni meč u karijeri i nešto što bi svakako htio ispraviti i pokazati da je u posljednje dvije godine znatno napredovao u novoj okolini.

Još tri zanimljiva meča

Od ostalih mečeva na ovom popisu borbi je najzanimljiviji svakako onaj između Jamesa Gallaghera i Chinza Machide u perolakoj kategoriji. Gledatelji će imati prilike vidjeti i meč u velteru između Neimana Gracieja i Davea Marfonea, odnosno dvoboj dvije borkinje u perolakoj diviziji između Heather Hardy i Alice Yauger.

Bellator 180 – NYC

Phil Davis vs. Ryan Bader
James Gallagher vs. Chinzo Machida
Neiman Gracie vs. Dave Marfone
Heather Hardy vs. Alice Yauger

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.