Džudo

Ana Viktorija Puljiz osvojila europsko juniorsko srebro

Foto: Hrvatski džudo savez
Ana Viktorija Puljiz
Foto: Hrvatski džudo savez
Ana Viktorija Puljiz
13.09.2018.
u 19:38
Nakon što sam ušla u finale počela sam se tresti od uzbuđenja. Kako je nama glavno natjecanje ove godine Olimpijske igre mladih, jako sam ponosna - kazala je srebrna Puljiz
Pogledaj originalni članak

Mlada hrvatska džudašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 44 kilograma na Europskom juniorskom prvenstvu u glavnom gradu Bugarske Sofiji. 

Nakon europskog srebra u kadetskoj konkurenciji početkom godine, 16-godišnja Solinjanka pokazala je kvalitetu i na juniorskom nivou. Stigla je do finala Europskog prvenstva, gdje je njenu pogrešku iskoristila starija Belgijanka Petit i uzela zlato.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

- Nakon što sam ušla u finale počela sam se tresti od uzbuđenja. Kako je nama glavno natjecanje ove godine Olimpijske igre mladih, jako sam ponosna i idemo dalje raditi - kazala je srebrna Puljiz, članica JK Solin.

Nakon pobjede protiv puno iskusnije Ukrajinke Sablieve, krasnim ipponom je svladala Azerbejdžanku Alijevu, a u polufinalu je Ruskinja Borisova nakon wazarija uhvaćena u zahvat pri kraju borbe. 

- Kao druga godina u kadetima, Vikica je pokazala koliko naporno radi i da idemo dalje trenirati za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu. U finalu je radila jako dobro, dominirala, ali u posljednjoj minuti Belgijka je iskoristila svoju priliku i wazarijem došla do zlata - rekao je trener Dragan Crnov.

Petak donosi nastup Ive Oberan i Lare Cvjetko (obje do 57 kg), Lucije Babić i Katarine Krišto (obje do 63 kg) te Anđele Violić (do 70 kg).

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar hrkn
hrkn
18:55 15.09.2018.

Sve te medalje i uspjesi u mlađim dobnim skupinama ne znače puno kada se pređe u seniorsku konkurenciju barem kada je ženski judo u pitanju, Barbara Matić je čak dva puta (zaredom) bila svjetska juniorska prvakinja u judu, a evo do sada ni jedne medalje sa seniorskog SP-a iako se dijele 4, a ne 3 medalje kao kod 95% drugih sportova. Jedino što ima to su dvije evropske bronce, a EP je svake godine kao i SP osim u olimpijskoj godini. Nemamo seniorsku kvalitetu, nikada je nismo ni imali koliko god zlata pokupimo u juniorkama i kadetkinjama u seniorkama naših judašica nema nigdje. Odvajkad. Slovenke, tri puta manja država, europska pa i svjetska judo velesila.