Voditeljica i dizajnerica

Važnije od novca mi je što je moj kauč svima udoban

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Važnije od novca mi je što je moj kauč svima udoban
08.03.2016.
u 08:15
Ideja za ovakav kauć rodila se prije 15 godina lada su shvatili da postoje drveni stolci i naslonjači, ali ne i kauč
Pogledaj originalni članak

Na otvaranju riječkog Babaloo concept storea voditeljica IN Magazina i dizajnerica Mia Kovačić i njen kolega dizajner Mikula Radman predstavili su drveni kauč koji su zajedno osmislili.

Neobičan ali udoban dizajn

– Mikula je već prije 15 godina počeo razmišljati o drvenom kauču jer je uočio da postoje drveni stolci, klupe i naslonjači, ali ne i kauč. Zarazio me tom idejom i krenuli smo zajednički crtati i smišljati dizajn – objašnjava nam Mia.

Put od ideje do realizacije trajao je nekoliko godina sve dok nisu došli do savršenog dizajna.

– Kad se radi s drvom, linije moraju biti pročišćene i naglašavati materijal. Našim zajedničkim crtežima i ispravljanjima linija i principom briši – piši došli smo do pročišćene linije kakvu smo htjeli, no znali smo da će biti dosta komplicirano to izvesti jer pravo drvo treba znati savijati i imati posebnu prešu. Bili smo svjesni da ćemo to teško ostvariti u Hrvatskoj – prisjeća se voditeljica. No ni nju ni Mikulu to nije obeshrabrilo jer su znali da imaju dobar i sasvim drukčiji proizvod. U realizaciji ideje pomogao im je zajednički prijatelj Alex Pilepić koji radi na polju dizajna i svojim poznanstvima pomogao im je da pronađu tvornicu u Italiji zainteresiranu za izradu kauča. – Ovo je neobičan skulpturalni dizajn neklasičnog izgleda i postoje neke indicije da bi mogao dobro zaživjeti na azijskom tržištu jer klijenti tamo cijene drvo i vole kad je namještaj kompletno napravljen od drva – objašnjava Mia.

U Rijeci su predstavili kauč dug dva metra, ali imaju nacrte i za kauč od tri metra te drvenu fotelju i razne kožne i krznene dodatke.

Sviđa se struci i kupcima

Dobre reakcije posjetitelja u Rijeci dale su im vjetar u leđa i potvrdile da su na izvrsnom putu.

– Kritična sam i kada je u pitanju moj i tuđi rad, ali po reakcijama prijatelja i neprijatelja te ljudi iz struke mislim da smo pogodili. Važnije nam je od bilo kakvog novca što se kauč svima sviđa i što je udoban – veli Mia. U studiju IN Magazina sada dominiraju sivi i bijeli kauč pa pitamo Miju postoji li želja da ih se zamijeni njenim kaučom. – Možda bi tom prostoru odgovarao naš kauč, ali mislim da nema potrebe u IN Magazinu miješati moj voditeljski s dizajnerskim poslom – veli. 

>> Masovni egzodus članova HDDU zbog novog ministra

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:41 08.03.2016.

udobno? hm...mirali bi takve staviti u cinestar jer ce biti udobnije pogledati koji dvosatni film...lijepo izgleda ali udoban sigurno nije...ok mozda i je za lezati 2 minute

AP
Anka partizanka
11:53 08.03.2016.

ovo je udobno samo za sjest se I poslikat se I onda se brzo dignuti.