mnogi ga ipak brane

Teške optužbe za nasilje nad ženama uništile su karijeru i imidž nekad najpoželjnijeg glumca

Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Actors Johnny Depp and Amber Heard at the High Court in London
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' premiere in London
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Actors Johnny Depp and Amber Heard at the High Court in London
Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Actress Amber Heard and her husband Johnny Depp attend the red carpet event for the movie "The Danish Girl" at the 72nd Venice Film Festival
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Actors Amber Heard and Johnny Depp at the High Court in London
Foto: AGENCE/PIXSELL
AVANT-PREMIERE DU FILM "RHUM EXPRESS", AU GAUMONT CHAMPS-ELYSEES, A PARIS
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Actors Johnny Depp and Amber Heard at the High Court in London
24.11.2020.
u 08:00
Svi filmovi, osim zadnjeg, doživjeli su veliki uspjeh, a Depp je postao najomiljeniji glumac mnogih obožavatelja pomalo pomaknutih produkcija.
Pogledaj originalni članak

Kompanija Warner Brothers odlučila je da Johnny Depp, nakon što je na sudu izgubio spor u kojem je tužio britanski The Sun, više ne može raditi na filmu “Fantastične zvijeri”. Za utjehu mu je isplaćeno 10 milijuna dolara jer je ipak snimio nekoliko scena. Glumčeva je karijera već neko vrijeme u silaznoj putanji, a osim situacije s bivšom suprugom Amber Heard neki za to krive i njegovo pretjerano konzumiranje alkohola i droge. Čini se da to nisu samo pusti tračevi jer se Depp više ne druži ni s glazbenikom Marilynom Mansonom koji je donedavno najboljeg prijatelja zamijenio s glumcem Normanom Reedusom te je on preuzeo i njegovo mjesto u Mansonovim novim spotovima.

A svojedobno je bio samo dražestan mladić koji je pokušavao uspjeti u Hollywoodu. Kao i mnogi njegovi suvremenici počeo je kao žrtva pomahnitalog ubojice u hororu. Ubio ga je Freddie u filmu “Strah u Ulici brijestova”, 1984. godine. Muškarac koji je brzo postao jedan od najpoželjnijih u Hollywoodu slavu nije dugo čekao. Trebalo mu je samo šest godina da ga primijeti redatelj Tim Burton, s kojim nakon toga snima gomilu filmova. Burton ga je toliko volio da ga je zapošljavao u gotovo svakoj produkciji na kojoj je radio.

Nakon “Edwarda Škarorukog” snimio je film o ekscentričnom redatelju Edu Woodu, imao je jednu od glavnih uloga u filmu “Sanjiva dolina”, igrao je vlasnika tvornice čokolade Willyja Wonku u filmu “Charlie i tvornica čokolade”, posudio je glas u animiranom filmu “Mrtva nevjesta”, zapjevao je u mjuziklu “Sweeny Todd” i postao ludi klobučar u Burtonovoj adaptaciji C.S.Lewisove “Alise u zemlji čudesa”.
Svi filmovi, osim zadnjeg, doživjeli su veliki uspjeh, a Depp je postao najomiljeniji glumac mnogih obožavatelja pomalo pomaknutih produkcija.
Naravno, nisu to jedini filmovi u kojima je glumio, a obično je najradije prihvaćao uloge koje su mu dopuštale da bez problema igra na svoju kartu ekscentričnosti. To je uspio u seriji filmova Disneyeve franšize “Pirati s Kariba” koji su samo povećali njegovu već planetarnu popularnost.

Ipak, Oscar nikad nije dobio. Mnogi kritičari pripisuju to činjenici da postoje brojne pritužbe na njegovu glumu te da se ponekad čini kao da u svim filmovima igra istu ulogu – samoga sebe, ali s drugom šminkom. Depp je ipak sam rekao da ga nagrade nikada nisu zanimale te da glumi isključivo zbog svojih fanova. Nije teško primijetiti koliko Johnny Depp zapravo voli svoj posao jer je u zadnjih 30 godina snimio čak osamdesetak filmova.

Danas 57-godišnjak, osim posla volio je i žene. Depp je zaljubljivi romantičar, a u prvu bračnu luku uplovio je još osamdesetih. Zaljubio se u visažisticu Lori Anne Allison. Nažalost, nije potrajalo, a nakon nje zaljubio se u glumicu Sherylinn Fenn, zvijezdu kultne serije “Twin Peaks”. Prekinuli su vezu tri godine kasnije, a Johnny se potom na prvi pogled zaljubio u glumicu Winonu Ryder. Dao si je tetovirati njezino ime na ruku kao jamstvo da će je zauvijek voljeti,  ali, nažalost, uslijedio je novi prekid.

Slomljeno srce “liječio” je drogama i alkoholom, te je u toj fazi upoznao tada najpoznatiju manekenku, ali i djevojku koju su zanimale iste stvari – Kate Moss.
Svi su bili uvjereni da se smirio, ali je i ta veza pukla. Upoznao je potom francusku manekenku i pjevačicu Vanessu Paradis. Nisu se odvajali jedno od drugoga 14 godina te su stvorili obitelj i dobili dvoje djece – sina Jacka i kćer, sada već poznatu manekenku Lily-Rose. Ipak, za vrijeme snimanja filma “Portorikanske noći: dnevnik opijanja”, Johnny se prepustio strastima i sve odbacio zbog glumice Amber Heard kojom se tri godine kasnije i oženio.  

A onda je dvije godine kasnije počeo slučaj koji je zaprepastio Hollywood. Njihov razvod pretvorio se u pravu sudsku trakavicu. Javnost gotovo svaki dan saznaje nove mučne detalje, a dokazi svakodnevno ukazuju da je Heard, koja je prva optužila Deppa za obiteljsko nasilje, zapravo ozbiljan psihički i fizički zlostavljač. Zbog toga ju je glumac i tužio te traži on nje 50 milijuna dolara. Osim nje, Depp je odlučio tužiti i britanski tabloid The Sun zbog tekstova u kojima ga naziva zlostavljačem jer mu time uništava ugled. Zadnji detalj koji je zapanjio javnost je fotografija koja je na sudu pokazana kao dokaz. Na njoj je Depp fotografiran kako je zaspao sjedeći s teglom sladoleda u krilu koji se polako počeo topiti i kliziti mu po nogama. Snimila ju je upravo Amber kako bi ga kasnije ucjenjivala i psihički maltretirala. Glumac se prisjetio riječi bivše supruge koja mu je pokazivala fotografiju nakon što se probudio: “Pogledaj se kakav si”, rekla mu je bijesna Amber. Johnny je otkrio kako to nije bilo prvi put da ga je ponizila. Udarila ga je i kada se vratio s poslovnog sastanka koji je “loše prošao” i koštao ga 650 milijuna dolara – kasnije se ispostavilo da ga je menadžer pokrao.

– Sve za što me optužila je ono što je ona sama napravila prije – rekao je Depp te priznao da je obolio od virusa MRSA nakon što mu je Heard odrezala prst razbijenom bocom. Sve je to potvrdio i njegov bivši osobni asistent Stephen Deuters, jedan od ključnih svjedoka. Tvrdi da se glumica ponašala kao sociopat te da nije mogao vjerovati da ona optužuje Deppa za obiteljsko nasilje. Kazao je kako nikada nije vidio glumca da tuče Amber, niti da se nasilno ponašao prema njoj. Jedan od ključnih svjedoka u daljnjem suđenju trebala je biti i glumica Winona Ryder s kojom je glumac bio u vezi četiri godine. Osim nje, svjedočiti je trebala i njegova bivša supruga Vanessa Paradis, no sud im na kraju to nije dopustio. Depp je izgubio spor protiv tabloida, a budućnost mu ne izgleda baš svijetlo. Spasiti ga može samo neki novi film, ali je velika vjerojatnost da je zbog svega spomenutog dospio na crnu listu Hollywooda. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
18:31 25.11.2020.

ako je kriv nek odgovara