novi zaplet

Drzak i sklon fizičkim obračunima: Unio je nemir u mali gradić

Foto: Screenshot
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
04.08.2019.
u 23:51
Australski glumac proučavao je tehnike glume J. Nicholsona pripremajući se za ovu ulogu
Pogledaj originalni članak

Postoji li netko tko nije barem čuo za seriju 'Stranger Things', koja je 2016. godine oduševila svijet i otkrila nam potpuno novu, mladu i obećavajuću generaciju glumaca i početkom mjeseca svojom trećom sezonom ponovo razveselila obožavatelje ove Netflixove uspješnice?

Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb Mclaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp) i Max (Sadie Sink) u trećoj sezoni ponovo ruše rekorde gledanosti boreći se protiv čudovišta koje se vratilo u mali grad Hawkins u Indiani.

Foto: Promo

No ove sezone glavni negativac postaje zgodni spasitelj Billy Hargrove, lik koji se pojavljuje već u drugoj sezoni kao sporedni glumac i polubrat djevojčice Max, koja vrijeme počne provoditi s poznatom petorkom. Dok Max uspješno pronalazi svoje mjesto u društvu znatiželjnih tinejdžera iz Hawkinsa, Billy se i ne pokušava prilagoditi i vrlo brzo dobiva zasluženi status zločestog dečka.
Billyjev su lik braća Matt i Ross Duffer, tvorci serije 'Stranger things', uveli iz potrebe za jednim ljudskim negativcem koji unosi nemir među svim likovima u seriji.

Kako bi se pripremio za ovu ulogu, glumac Dacre Montgomery je gledao film 'Isijavanje' i proučavao tehnike glume Jacka Nicholsona. Montgomery je rođen 1994. u Perthu u zapadnoj Australiji. Njegovi roditelji, i majka i otac, radili su u filmskoj industriji kada je bio mali, stoga ne čudi da se i Dacre odlučio za glumačku karijeru.

Foto: Promo

Već s deset godina imao je manju ulogu u jednom kratkom filmu, a dvije godine nakon toga krenuo je na satove glume i brzo se dokazao. Glumačke uzore našao je u Hughu Jackmanu i Heathu Ledgeru, koji su također jedno vrijeme živjeli u Perthu. Braća Duffer inspiraciju za Billyjev lik pronašli su u likovima kakve se moglo vidjeti u djelima Stephena Kinga. Lik koji su stvorili i glumac odabran za ulogu pokazao se kao pun pogodak u trećoj sezoni ove serije.

Obučen u traper i kožnjak, tipično za osamdesete, a često i bez majice - na radost velikog broja publike, zgodni Billy u drugoj sezoni pojavio se kao dečko koji voli tulume, svojeglav je, drzak i sklon fizičkim obračunima. S popularnom fudbalerkom i plavim kovrčama, san je svake srednjoškolke te predmet požude brojnih mama u Hawkinsu. Savršeno tijelo ne dolazi samo od sebe pa tako i Billy slobodno vrijeme provodi u teretani, a dolaskom u novu školu pokazuje i ljubav prema sportu, točnije košarci. Zvuči kao idealan frajer za kojim smo barem jednom patili u svojim tinejdžerskim godinama, ali nova sezona donosi i dublji, psihološki profil problematičnog Billyja.

Billy se s ocem Neilom, maćehom Susan i njezinom kćeri Max preselio u iz Kalifornije u Hawkins. Prema Susan i Max ne pokazuje nikakvu privrženost i često dolazi u konflikte s polusestrom Max, kojoj se nameće kao autoritet. Njegov otac već u drugoj sezoni pokazuje nasilničku crtu koja se proteže kroz njegovo djetinjstvo, što postaje jasnije nakon treće sezone, u kojoj se dobiva jasna vizija odnosa koji Billy ima s ostalim likovima.

Foto: Screenshot

U intervjuima za strane medije, Montgomery je potvrdio da je sudjelovao u nadograđivanju svojeg lika te mu je dao novu, ljudsku dimenziju, razlog da gledatelji shvate kako nitko nije zločest bez pravog razloga.

Nepredvidljiv karakter Billyja iz simpatičnog zavodnika brzo pretvori u grubog polubrata i školskog nasilnika. Unatoč njegovoj zabrani da se druži s Eleven, Mikeom i ostalim društvom, polusestra ga ne sluša, oko čega se i gradi njegova uloga sporednog negativca druge sezone. Zabranom druženja s Lucasom, suptilno se ističe i crta rasizma i netolerancije koju nosi Billyjev lik. Jedan od glavnih Billyjevih okršaja onaj je sa Steveom (Joe Keery), umišljenim šminkerom i dečkom Mikeove sestre Nancy (Natalia Dyer), koji poslije postaje pravi zaštitnik trenutačno najpoznatijih klinaca u Hollywoodu. S obzirom na njegovu popularnost u školi, Billy želi dokazati svoju veličinu i nadmoć u odnosu na "Kralja Stevea".

Na početku treće sezone, Billyja gledamo u ulozi spasioca na gradskom bazenu, gdje svojom pojavom mami uzdahe posjetiteljica svih dobi. Vrlo brzo njegova se uloga mijenja i postaje glavni negativac. Mind Flayer, kako je naziv stvorenja s kojim se obračunavaju, poprima različite oblike i time upliće stanovnike Hawkinsa u još jedan pokušaj preuzimanja grada.

Foto: Promo

Radnja serije započinje 1985., nekoliko dana prije proslave 4. srpnja. Uz nabrojane likove, ulogom Willove mame Joyce još jednom oduševljava Winona Ryder, koja se pokušava nositi s gubitkom Boba (Sean Astin), heroja druge sezone koji tragično nastrada u pokušaju da spasi ostale dok u isto vrijeme razvija odnos sa šerifom Hopperom (David Harbour).

Lucasova sestra Erica pravo je otkriće u seriji i donosi novu dozu duhovitosti, kao i ponovno pojavljivanje privatnog detektiva Baumana i nove Steveove kolegice Robin. Svi koji ne znaju kako se oblačilo 80-ih te koji su proizvodi bili popularni: umjesto pretraživanjem interneta, odličan uvid mogu dobiti upravo gledajući ovu znanstveno-fantastičnu seriju koja je u prva četiri dana emitiranja oborila rekord te postala najgledanija Netflixova serija, a usput se i dobro zabaviti.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.