3,2,1 - kuhaj!

Špiček: Tako sam se naljutio da je u meni krv kipjela. Prestrašno!

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
16.11.2017.
u 00:15
Tomislav Špiček nije zadovoljan kako kuhari amateri kuhaju i nije mu jasno kako im motiv od 50 tisuća kuna nije dovoljan da daju najbolje od sebe.
Pogledaj originalni članak

Ako natjecatelji kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" tvrde da slušaju savjete te da svaki dan uče i upijaju novo kulinarsko znanje, ali to ne pokazuju na svojim tanjurima, žiriju ne preostaje drugo nego posumnjati u zavjeru.

„Ne znam je li danas neka urota u pitanju? Kao: Ajmo zeznut žiri i servirati samo slanu hranu. Jeste li vi probali ovaj pire? Dođite ga, molim vas, probati! Reci jel pobjeglo malo soli? Probate li vi hranu prije nego li je servirate?“, obasipao je Mate Janković pitanjima natjecatelje Antu i Antonija, koji su na kušanje donijeli loše termički obrađeno meso i preslan prilog. I dok im je Mateja Domitrović objašnjavala kako su pogriješili što su posudili meso od drugog para te da im je glavno jelo moglo biti vegetarijansko, Tomislav Špiček nije mogao prešutjeti činjenicu da su ga Slavonci skoro koštali života jer nisu znali kojim komadom mesa barataju.

„Bilo bi vam pametnije da ste se prošetali do Dolca i pitali mog mesara da vam pomogne oko vrsta mesa. Jer kad sam vidio kaj ste napravili s tim komadom mesa, tako sam se naljutio da je u meni krv kipjela. Prestrašno!“, s grčem u grlu komentirao je Špiček, kojeg je naljutio još jedan mladi par kuhara amatera.

„Slabo vas sve to motivira. Ne znate što da radite, nemate pojma o mesu, kako ga pripremiti... Kaj vas može motivirati da kuhate kak spada? Imate 50.000 kuna novčane nagrade, 30.000 kuna vrijednu kuhinju, vrhunske namirnice, rade vam štednjaci… Gdje je onda problem? Očito u vama!“, bio je odrješit Špiček prema natjecateljima koji i u 43. epizodi showa kuhaju „bez ideje“.

Da nije sve tako crno, dokazuju zadarske prijateljice Silvijana i Marica, koje su za svoju verziju brudeta dobile ukupno 23 boda, te Zagrepčani Marijan i Andrej s dosad najboljim jelovnikom (25 boda). Iako su Mate i Mateja dali devetku za njihova fenomenalno ispečena jetra, dobro karamelizirane jabuke, perfektan pire i najbolju prezentaciju jela na tanjuru, Špiček ih je morao kazniti oduzevši im jedan bod jer su bacili potpuno zreo avokado – u smeće.

Iako nitko ne napušta show ovaj tjedan, bitno ga je „završiti“ što bliže vrhu ljestvice jer će dva najbolja natjecateljska para dobiti imunitet. Tko je zaslužio biti korak bliže polufinalnim epizodama, doznat ćemo već sutra, u novim epizodama showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ na RTL-u!

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LU
Lujo123
07:55 16.11.2017.

Primitivno do zla Boga!

IV
Ivansi
08:16 16.11.2017.

Spiceku kretenu debeli..ljudi u svijetu gladuju..nemaju za kruh a vi pravite sprdnju od jela i hrane opcenito..napravili ste znanost od hrane..pa vi d se hranite zdravo ne bi bili debeli