Oskarovka iz Irske

Sjećate se usamljene starice s golubovima iz 'Sam u kući'? Priča ove glumice tužna je i u stvarnom životu

Foto: profimedia
Foto: profimedia
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
19.12.2021.
u 21:00
Brenda Fricker kaže kako ne voli božićne blagdane jer je uvijek sama i nema s kim ni popričati.
Pogledaj originalni članak

U vrijeme božićnih blagdana u programima televizijskih kuća već desetljećima se uvijek emitiraju filmovi iz ciklusa "Sam u kući" koje publika uvijek gleda s oduševljenjem. U nastavku "Sam u kući: Izgubljen u New Yorku" Kevin (Macaulay Culkin) u New Yorku upoznaje u parku i ženu koja hrani golubove, a ona Kevinu ispriča svoju tužnu priču o tome kako živi sama i povukla se od drugih otkako ju je napustio suprug. Tu staricu s golubovima glumi irska glumica Brenda Fricker koja je prošle godine u jednom intervju rekla kako je Božić za nju tužan period jer ga provodi sama. 

- Sad imam 75 godina i lagala bih kad bih rekla da će mi ovo biti lijep i sretan Božić jer sam stara i živim sama, a zna biti i vrlo mračno. Isključim telefon i spustim rolete. Ništa bolje nije ni za Novu godinu i tada se osjećam posebno usamljeno jer se nemam kome ni nasmiješiti ni popričati s nekim - izjavila je prošle godine glumica. Bila je u braku s redateljem Barryjem Daviesom od kojeg se rastala nakon devet godina braka, a razvod je zatražila zbog njegovog problema s alkoholom. Kada je dvije godine nakon njihovog razvoda Barry preminuo nije mu mogla otići na pogreb jer je bila na snimanju u Australiji i ugovor koji je potpisala tada nije joj dopuštao da napusti snimanje.

Brenda je i prva glumica iz Irske koja je osvojila Oscar za najbolju sporednu ulogu u filmu "My Left Foot", a za ulogu u ovom filmu dobila je i nominaciju za Zlatni globus te je osvojila  i nagradu Udruženja filmskih kritičara Los Angelesa. Jedna od njezinih prvih uloga je bila u popularnoj britanskoj seriji Coronation Street u kojoj je u ulozi medicinske sestre Maloney debitirala 10. siječnja 1977. godine.

VIDEO Danijela Martinović održala koncert u Zagrebu nakon dvije godine i oduševila stajlingom

 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.