Nominacije za Emmy

Samohranu majku društvo osudilo jer je našla način da preživi krizu

Foto: pixsell
Samohranu majku društvo osudilo jer je našla način da preživi krizu
15.07.2011.
u 18:35
Čak 21 nominaciju ima HBO-ova miniserija ‘Mildred Pierce’, a slijede je ‘Mad Men’ (19), ‘Boardwalk Empire’ (18), ‘Modern Family’ (17), ‘Saturday Night Live’ (16), ‘Game of Thrones’ i ‘Televizijska posla’ (13) te ‘Glee’ (12).
Pogledaj originalni članak

Nominacije za 63. nagradu Emmy preksinoć su obznanili glumci Joshua Jackson i Melissa McCarthy, a imena pobjednika otkrit će se na ceremoniji dodjele 18. rujna, koju će voditi Foxova zvijezda Jane Lynch.

Čak 21 nominaciju ima HBO-ova miniserija ‘Mildred Pierce’, a slijede je ‘Mad Men’ (19), ‘Boardwalk Empire’ (18), ‘Modern Family’ (17), ‘Saturday Night Live’ (16), ‘Game of Thrones’ i ‘Televizijska posla’ (13) te ‘Glee’ (12).

Nikog nije iznenadilo toliko nominacija za izvanrednu HBO-ovu seriju 'Mildred Pierce' o žrtvovanju jedne majke tijekom ‘velike depresije’. Kate Winslet glumi razvedenu ženu koja se s dvoje male djece mora snalaziti za komad kruha. Tijekom velike ekonomske krize tridesetih godina prošlog stoljeća ona traži posao kako bi prehranila sebe i dvije kćeri. Ambiciozna i snalažljiva Mildred uspijeva. Saga se proteže gotovo deset godina, a u njoj se Mildred, unatoč poslovnim uspjesima, suočava s predrasudama pa i primitivizmom. U borbi za preživljavanje nađe vremena za istraživanje svoje seksualnosti, zbog čega bude stigmatizirana.

Za najbolju dramsku seriju među nominirane su upale i nove HBO-ove serije ‘Game of Thrones’ i ‘Boardwalk Empire’, a u kategoriji najbolje humoristične serije su ‘Parks and Recreation’, ‘U uredu’ i ‘Televizijska posla’.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar gmail
gmail
22:47 15.07.2011.

Koji naslov... Kakav je način, ispade nebitno, a bitno je da je društvo protiv pojedinca koji je u ovoj konstrukciji rečenice heroj.

MA
Mamlaz
01:53 16.07.2011.

Game of Thrones samo 13 nominacija naspram Mildred? Svašta. Takve priče sam gledao, slušao i čitao tisuću puta, ali GoT je unikatan... i fenomenalno snimljen. Izgleda da nismo jedina zemlja s dosadnim i/li primitivnim ukusom.