MANEKENKA I NOGOMETAŠ

Propala ljubavna priča Balabana: Dugo su pokušavali spasiti brak, a sve je završilo tužbom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
\'11.06.2011.,Zagreb - Luka i Vanja Modric vjencali su se u crkvi Gospe Lurdske. Iva Balaban, Bosko Balaban Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Iva i Boško Balaban
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
'11.06.2011.,Zagreb - Luka i Vanja Modric vjencali su se u crkvi Gospe Lurdske. Iva Balaban, Bosko Balaban Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
iva balaban (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Iva Balaban i Boško Balaban
12.09.2015., Zagreb - Iva i Bosko Balaban sa kcerkom Tashom prosetali Cvjetnom trgom. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Instagram
Iva Balaban
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Iva Balaban
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Iva Balaban
Foto: Vedran Tolić
iva balaban
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
29.11.2019.
u 08:00
Već godinu dana kasnije, 2002. godine, par se vjenčao kod matičara u Dubrovniku. No, 20013. već se krenulo šuškati o trzavicama u braku. Kako se tada pisalo, par je dugo pokušavao spasiti brak, no nije išlo
Pogledaj originalni članak

Završetak ljubavi naše manekenke Ive Radić i bivšeg nogometaša Boška Balabana dugo je popunjavao medijske prostore. Nakon 15 godina braka ipak su odlučili krenuti svatko svojim putem.

Nesretni par upoznao se još prije gotovo 20 godina, točnije davne 2000. godine dok su im karijere bile u uzletu – Boškova u Dinamu, a Ivina u modnom svijetu, a pričalo se da je Balaban dugo pokušavao pridobiti Ivinu pažnju koja u početku navodno nije bila zainteresirana za njega. Titulu Kraljice Hrvatske osvojila je 1995. godine, a izvrstan uspjeh – četvrto mjesto – postigla je na svjetskom natjecanju, što ju je dovelo do modnih pista u inozemstvu. Zbog svega toga Iva se navodno htjela više koncentrirati na karijeru. 

Međutim, nakon što je nogometaš potpisao za Aston Villu godinu dana kasnije, Iva mu se javila i pitala ga je li još uvijek zainteresiran za kavu.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Već godinu dana kasnije, 2002. godine, par se vjenčao kod matičara u Dubrovniku, a veliko slavlje za obitelj i prijatelje priredili su u dubrovačkom hotelu Excelsior. No, 2013. već se krenulo šuškati o trzavicama u braku. 

Početkom listopada 2017. godine sve je iznenadila vijest kako je ljubavnoj priči osnivačice portala Journal.hr i bivšeg nogometaša ipak došao kraj. Kako se godinama pisalo, par je dugo pokušavao spasiti brak, no nije išlo.

Iva je nedugo zatim promijenila svoje prezime na društvenoj mreži Instagram i vratila djevojačko, čime je javnosti dala do znanja da nema ništa od pomirenja s nekadašnjim nogometašem. 

Cijeli proces tada su držali daleko od očiju javnosti kako bi u miru prebrodili taj bolan period te sačuvali djecu od dodatnog stresa. 

Iva je u 15 godina dugom braku s Boškom Balabanom rodila troje djece. Osim 16-godišnje Tashe, majka je i 12-godišnjeg sina Ivana te sedmogodišnje Tesse.

Par je nakon rođenja kćeri Tashe živio u Zagrebu, a onda su se preselili u Belgiju, gdje je Boško potpisao ugovor s klubom Brugge. Ondje mu je išlo  mnogo bolje nego u Velikoj Britaniji i u Belgiji je par živio tri godine sve do njegova povratka u Dinamo. Sin Ivan rodio im se 2007. godine, a par je sljedeće godine obnovio bračne zavjete u crkvi i to su kasnije proslavili u društvu prijatelja, a tom prigodom Iva je supruga iznenadila nastupom Halida Bešlića.

Supružnici su navodno mirno razišli pa su se tako dogovorili i oko zajedničkog skrbništva nad Tashom, Ivanom i Tessom.

Ipak, službeni razvod uslijedio je tek ovog ljeta, točnije 31. srpnja 2019. kada je Iva zatražila podjelu bračne stečevine, ali ročište još uvijek nije zakazano. 

Bivša manekenka, prema saznanjima medija, angažirala je odvjetnicu, a Boška još nitko ne brani. Međutim, sukobima između bivših supružnika ne nazire se kraj. Iva je od Boška zatražila da plati 6432,96 kuna pričuve za stan na Remetskom kamenjaku u Zagrebu, gdje je Iva suvlasnik zgrade, a na istoj adresi Boško je prijavljen.

Ona navodi kako nije plaćao zajedničku pričuvu u iznosu od 201 kune od 1. kolovoza 2016. do 1. rujna 2019. godine. Radić je nakon razvoda ostala živjeti na toj adresi s njihovo troje djece, a Boško se navodno preselio u susjedstvo pjevačice Severine – nedaleko od Kozjaka u Zagrebu. Prije dvije godine za medije je komentirao odnos s Ivom rekavši kako "to više nije bilo to".

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Iva Balaban

"Zadnjih godinu dana stvari među nama nisu štimale. Bilo je neslaganja i svađa. Svatko se na svoj način promijenio tijekom svih tih godina koje su prošle. Trenutačno imamo drukčije poglede na život. Nije bilo prevelike sreće zajedno. Nismo se dugo premišljali o razvodu", rekao je Boško 2017. za 24 sata. 

Kako su tada govorili, bilo im je najvažnije da djeca što manje osjete traumu zbog onoga što se događa s njihovim roditeljima. Iako su dugo pokušavali popraviti situaciju, ljubav nije bila dovoljna te su je nadvladali problemi. No njih dvoje uvijek će spajati nešto posebno, a to je ljubav prema njihovoj djeci. 

Pogledajte koji poznati parovi su se rastali u 2018. godini

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DU
Deleted user
08:25 29.11.2019.

Tko su Balaban Boško i Radić Ivkica? Kakav je njihov doprinos boljitku Hrvatske? Osim toga, što mi tzv. obični mali ljudi imamo s raspadom braka im? Nek' idu s milim Bogom.

Avatar Asterix
Asterix
08:50 29.11.2019.

Nazvala ga kad je potpisao za Aston Villu. Vjerojatno je tada planula ljubav.

Avatar markoii123
markoii123
10:43 29.11.2019.

Jedino ne kužim zakaj ga je pitala ak vrijedi još poziv za kavu taman kad je potpisal ugovor sa Aston Villom vrijedan 12 mil funti.