BROJNI HITOVI

Prepoznajete li je? Bila je jedna od najpoznatijih rock pjevačica 80-ih, a sada je rijetko viđamo u javnosti

Foto: Profimedia
Pat Benatar
Foto: Profimedia
Pat Benatar
Foto: Screenshot
Pat Benatar
18.06.2022.
u 10:00
Pat Benatar rođena je kao Patricia Andrzejewski 10. siječnja 1953. U Sjedinjenim Državama imala je dva multi-platinasta albuma, pet platinastih albuma i 15 Billboardovih top 40 singlova, dok je u Kanadi imala osam uzastopnih platinastih albuma, a prodala je preko 35 milijuna albuma diljem svijeta.  Također je i četverostruka dobitnica nagrade Grammy.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najpoznatijih rock pjevačica svih vremena Pat Benatar (69) ove će godine konačno biti primljena u Rock kuću slavnih.  Iza nje je karijera duga više od 40 godina, a još uvijek aktivno nastupa sa suprugom Neilom Giraldom. 

Pat Benatar rođena je kao Patricia Andrzejewski 10. siječnja 1953. U Sjedinjenim Državama imala je dva multi-platinasta albuma, pet platinastih albuma i 15 Billboardovih top 40 singlova, dok je u Kanadi imala osam uzastopnih platinastih albuma, a prodala je preko 35 milijuna albuma diljem svijeta.  Također je i četverostruka dobitnica nagrade Grammy. 

Benatarin debitantski album iz 1979. " In the Heat of the Night", bio je njezin proboj u Sjevernoj Americi, posebno u Kanadi gdje je dosegao 3. mjesto na ljestvici albuma. Dva singla s njega su hitovi: "Heartbreaker" i "We Live for Love", potonji je napisao njezin glavni gitarist i budući suprug Neil Giraldo. Benatarin drugi album, "Crimes of Passion" iz 1980., bio je njezin najuspješniji rad, dosegavši ​​vrhunac na 2. mjestu u Sjevernoj Americi i Francuskoj, s 4× i 5× platinastim certifikatom u SAD-u i Kanadi. Njen singl "Hit Me with Your Best Shot" dosegao je top 10 u SAD-u i Kanadi i smatra se njenom najpoznatijom pjesmom. Benatarin treći album, Precious Time (1981.), bio je još jedan uspjeh, bio je na vrhu američke ljestvice albuma i postao njezin prvi album među 10 najboljih u Australiji. 

Benatarin zvuk počeo se kretati prema atmosferskom popu 1983. Singl  "Love Is a Battlefield" (1983) koji su napisali Holly Knight i Mike Chapman bio je njezin najveći hit u većini zemalja, dosegnuvši prvo mjesto u Nizozemskoj, Australiji i SAD-u. 

Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji "Go" izašao je 2003. godine. Glazbenica se udala dva puta, prvo za svog srednjoškolskog dragog Dennisa Benatara u dobi od 19 godina 1972. Par se razveo 1979. S, gitaristom Neilom Giraldom  ubraku je od 1982. Imaju dvije kćeri i žive u Los Angelesu. Obje njezine kćeri Haley i Hana Giraldo pojavile su se u reality showoima na E! televiziji - "Filthy Rich: Cattle Drive" i "Relatively Famous: Ranch Rules", krajem 2005. i početkom 2022. godine. 

VIDEO: Kaos na koncertu Harryja Stylesa: Obožavatelj pao s visokih tribina!

 

sprema se velika proslava

Oženio se sin Đorđa Balaševića, mladenka je oduševila u haljini jednostavnog kroja

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa Balašević oženio je djevojku Nikolinu, a sretnu vijest podijelio je na društvenim mrežama. Sudbonosno ''da'' izrekli su u Hramu svetog Save u Beogradu, a vjenčao ih je patrijarh Porfirije. Pažnju je ukrala Nikolina jednostavna haljina koju je kombinirala s bijelim salonkama sa srebrnim remenom, a ceremoniji su prisustvovali najbliži članovi obitelji i prijatelji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
Mislav28
11:10 18.06.2022.

Ima ona još jedan hit uz "Love Is a Battlefield" ,a to je " We Belong " to niste napisali.