U 86. GODINI

Preminuo Milutin Dedić: Arsenov brat izgubio bitku za život nakon borbe s koronom

Foto: Screenshot Youtube/RTV Marš HD Valjevo
Foto: Screenshot Youtube/RTV Marš HD Valjevo
11.03.2021.
u 18:01
Šibenski slikar, novinar i pisac Milutin Dedić, brat pokojnog Arsena Dedića, preminuo je u Beogradu od posljedica koronavirusa.
Pogledaj originalni članak

Slikar, novinar i pisac te stariji brat glazbenika, pjesnika i tekstopisca Arsena Dedića, Milutin Dedić preminuo je u 86. godini od posljedica koronavirusa u Beogradu, javljaju Novosti.rs

Milutin Dedić rodio se 30. listopada 1935. godine u Šibeniku. Stariji je sin Jelke i Jovana Dedića. Otac mu je bio zidar koji je svirao u limenoj glazbi i volontirao kao vatrogasac, a majka nepismena kućanica. Tamo se školovao te s 18 godina postao učitelj. Rad je ubrzo nastavio u Primoštenu, a vojni je rok odslužio u Zadru. U Beograd je došao 1957. godine, a njegov brat Arsen otišao je u Zagreb da studira pravo. 

Opisivali su ga kao neukrotivog starijeg brata Arsena Dedića i posljednjeg boema starog Beograda. Tamo se skrasio nakon tri braka. Imao je dvojicu sinova, Luku koji je također slikar i Filipa koji je montažer. 

Inače, Arsen mu je posvetio pjesmu "Moj brat" objavljenu na albumu "Čovjek kao ja" 1969. godine. 

mnogi vide sličnosti

Povijest se ponavlja! Ovo je glumica koja je prije Meghan pokušala razoriti kraljevsku obitelj, družila se i s nacistima

Naime, nije teško povući paralelu između Harryja i bivše glumice Meghan i kralja Edwarda VIII i američke glumice Wallis Simpson. Kralj se zbog nje odrekao obitelji i krune, abdicirao je 1936., a ona je kao i Meghan bila razvedena i kraljevska obitelj joj nije htjela dati titulu, te zbog dva razvoda i burne ljubavne povijesti nije bila materijal za kraljicu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DU
Deleted user
18:44 11.03.2021.

...otišao je da studira!!!! Počeli ste i dadakati! Neka bude potpuno, na ćirilici pišite, da vas ceo svet razume.

DU
Deleted user
18:40 11.03.2021.

laka mu srbska zemlja koju je volio...

DE
Demigodessnixie
18:07 11.03.2021.

On nije šibenski ništa...čovjek je živio i stvarao u Srbiji, Srbija je bila njegov odabir