Mnogi su se uključili

Poznati pružaju podršku i pomoć područjima koje je pogodio potres

Foto: Instagram, Pixsell
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
Mate Janković
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Poznati na premijeri dokumentarnog filma Kumek
Foto: Instagram, Pixsell
30.12.2020.
u 21:00
Marko Kutlić je prikupljao pomoć za potresom pogođena područja, a Mate Janković je zajedno s ostalim chefovima otišao kuhati u Petrinju.
Pogledaj originalni članak

Fotografije koje su u utorak tijekom dana pristizale iz Petrinje, Majske Poljane, Gline, Siska i iz mjesta s tog područja koje je u utorak pogodio drugi jak potres od 6,2 prema Richteru potresle su cijelu Hrvatsku i digle na nogu građane diljem Lijepe naše koji su se brzo angažirali kako bi pomogli ovim potresom pogođenim područjima. Akcijama pomoći priključili su se i brojni poznati pa je tako pjevač Marko Kutlić pozvao već u utorak sve koji mogu da toplu odjeću, deke, hranu i higijenske potrepštine dostave na adresu Oreškovićeva 19 te da će kombi sve prikupljene stvari dostaviti u Petrinju i Sisak.  Pjevač Marko Kutlić u utorak navečer je uputio poziv:

Danas oko 19.00 krećemo s kombijem prema Petrinji i Sisku. Bivši glumac i fitness trener Mario Valentić odmah je priskočio u pomoć stanovnicima svoje rodne Petrinje i svojoj obitelji koja tamo živi. - Hvala svima ljudi. Izazovno je, ali dobro. Djelujemo - napisao je Mario uz fotografije na kojima pokazuje kako se objavljaju krovovi kuća u Petrinji, a podijelio je i snimku porušenog grada. S njim u Petrinji je bio i njegov 10-godišnji sin Niko. Severina je također pozvala sve koji mogu da pomognu obiteljima iz potresom pogođenog dijela Hrvatske i podijelila je informacije o organizacijama koje će pomoć proslijediti potrebitima.

- Petrinja i Sisak, u našim ste molitvama! Užas, a potom strah za svoje. Zatim je uslijedila tuga za izgubljenim životima, a onda ponos na cijelu Hrvatsku pa na regiju... Emocije su to koje smo proživjeli kroz dan. Pomoć možete uplatiti na račun @solidarna.foundation, inicijativa 'Ljudi za ljude' prikuplja deke, madrace, grijalice i druge potrepštine... U Splitu prikuplja Torcida... Donirati se može i putem @hrvatski_crveni_kriz...- napisala je pjevačica.

Veliko srce pokazali su i naši poznati chefovi na čelu s Matom Jankovićem koji su se brzo nakon potresa organizirali i krenuli prema Petrinji kako bi svima kojima to treba osigurali topli obrok. Kuhaju ono što su dobili od donacija te su zamolili sve koji im šalju upite s donacijama da svoje upite proslijede Crvenom križu koji je najbolje upućen u situaciju na terenu, a naši kuhari i jučer su bili u Petrinji i pripremali su obroke stanovnicima Petrinje. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
21:09 30.12.2020.

No, no, a gdje su babetine, rada i ostale NEvladine orgaizacije? OK, spisateljica, glimica, aktivistica i direktorica svemira veljača je još u spavaćici i trčkara po zelenom valu, kad se zbudi sigurno će se uključiti